Clanak

USKRSNUĆE

Kristovo uskrsnuće je najvažniji razlog na kojemu temeljimo svoje povjerenje u Boga, svoju nadu u Boga. Krist je gospodar života i smrti. On je onaj koji je uskrsnuo i koji će nas jednoga dana, prema našim djelima, primiti u svoje zajedništvo kroz svu vječnost ili će poštivati našu želju da živimo bez Boga i dopustiti nam da budemo kroz svu vječnost bez zajedništva Božje Ljubavi.

Uskrsnuće nam stvara novu perspektivu, stvara drugačiji kut gledanja. Uči nas da nije najvažnije ono što ljudi smatraju uspješnim i velikim, nego ono što je veliko u Božjim očima.

Bog nas poziva na istinsku radost, a Đavao nam podvaljuje grešne zabave, razuzdana slavlja, pretjerane užitke i hedonizam. Smijehom i dernjavom možemo nadglasati plač tužnih, molbe potrebnih i vapaje ostavljenih, ali oni tako neće nestati. Neće nestati nepravde u svijetu ako ne želimo čuti za nju. Ne htjeti ispraviti zlo jednako je kao i činiti zlo. Prešućivati nepravdu jednako je kao i činiti nepravdu.

Proroci tame i propasti odasvud nas salijeću i zavode nas svojim ispraznim frazama. Nude nam budućnost bez Boga. Nude nam laž i ništavilo. Pozivaju nas da se odreknemo Boga kao nečega što je zastarjelo i što ne priliči modernome čovjeku. Nagovaraju nas da se odreknemo života, a prihvatimo smrt.

Proroci novoga doba nas potiču da odbacimo Boga i da se pouzdamo samo u sebe i u svoje snage, svoju energiju i svoj personality. Ali, što je čovjek bez Boga? Što može onaj koji se uzda u slabo tijelo i svoje srce od Gospodina odvraća? Pretvara se u jednokratnu senzaciju. Pretvara se u besmislenu olupinu. Pretvara se u karikaturu života.

Zavodnici i sluge Zloga na sve načine pokušavaju proglasiti normalnim ono što je protuprirodno i grešno. Vrijeđanjem i neodrživim konstrukcijama omalovažavaju proročki glas. Vrijeđa se dostojanstvo osobe pod krinkom liberalizma i čovjekovih sloboda. Vrijeđa se tradicija i nacionalna svijest hineći kozmopolitizam. Vrijeđa se obitelj, vrijeđa se djecu, vrijeđa se mlade, vrijeđa se starce. A sve to se događa u ime takozvane čovjekove slobode i nesputanosti.

No mi ne smijemo šutjeti. Ne smijemo nikada prestati dizati svoj glas u obranu onih koji su obespravljeni. Ne smijemo nikada popustiti pred onima koji vrijeđaju dostojanstvo bilo kojega čovjeka. Ne smijemo nikada pristati na to da se zlo smatra dobrim, laž istinom, a zablude pravim putom.

Mi koji promatramo svijet iz perspektive uskrsnuća nikada se ne smijemo umoriti činiti dobro i svojom ljubavlju pokazivati koji je put jedini pravi i koji je put jedini koji vodi sreći i miru.

Mi kršćani smo pozvani i moliti za cijeli ovaj svijet. Moliti za one koji su ugroženi, za one koji su u napasti, da im Bog daruje snage da izaberu pravi put. Za one koji odolijevaju da ostanu u Božjoj milosti. Za one koji su pali da se vrate na pravi put i za one koji zavode da se odreknu Zloga.

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Uvijek ćeš se radovati navečer ako korisno iskoristiš dan. 

Toma Kempenac

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.