Clanak

USKRSNUĆE

Kristovo uskrsnuće je najvažniji razlog na kojemu temeljimo svoje povjerenje u Boga, svoju nadu u Boga. Krist je gospodar života i smrti. On je onaj koji je uskrsnuo i koji će nas jednoga dana, prema našim djelima, primiti u svoje zajedništvo kroz svu vječnost ili će poštivati našu želju da živimo bez Boga i dopustiti nam da budemo kroz svu vječnost bez zajedništva Božje Ljubavi.

Uskrsnuće nam stvara novu perspektivu, stvara drugačiji kut gledanja. Uči nas da nije najvažnije ono što ljudi smatraju uspješnim i velikim, nego ono što je veliko u Božjim očima.

Bog nas poziva na istinsku radost, a Đavao nam podvaljuje grešne zabave, razuzdana slavlja, pretjerane užitke i hedonizam. Smijehom i dernjavom možemo nadglasati plač tužnih, molbe potrebnih i vapaje ostavljenih, ali oni tako neće nestati. Neće nestati nepravde u svijetu ako ne želimo čuti za nju. Ne htjeti ispraviti zlo jednako je kao i činiti zlo. Prešućivati nepravdu jednako je kao i činiti nepravdu.

Proroci tame i propasti odasvud nas salijeću i zavode nas svojim ispraznim frazama. Nude nam budućnost bez Boga. Nude nam laž i ništavilo. Pozivaju nas da se odreknemo Boga kao nečega što je zastarjelo i što ne priliči modernome čovjeku. Nagovaraju nas da se odreknemo života, a prihvatimo smrt.

Proroci novoga doba nas potiču da odbacimo Boga i da se pouzdamo samo u sebe i u svoje snage, svoju energiju i svoj personality. Ali, što je čovjek bez Boga? Što može onaj koji se uzda u slabo tijelo i svoje srce od Gospodina odvraća? Pretvara se u jednokratnu senzaciju. Pretvara se u besmislenu olupinu. Pretvara se u karikaturu života.

Zavodnici i sluge Zloga na sve načine pokušavaju proglasiti normalnim ono što je protuprirodno i grešno. Vrijeđanjem i neodrživim konstrukcijama omalovažavaju proročki glas. Vrijeđa se dostojanstvo osobe pod krinkom liberalizma i čovjekovih sloboda. Vrijeđa se tradicija i nacionalna svijest hineći kozmopolitizam. Vrijeđa se obitelj, vrijeđa se djecu, vrijeđa se mlade, vrijeđa se starce. A sve to se događa u ime takozvane čovjekove slobode i nesputanosti.

No mi ne smijemo šutjeti. Ne smijemo nikada prestati dizati svoj glas u obranu onih koji su obespravljeni. Ne smijemo nikada popustiti pred onima koji vrijeđaju dostojanstvo bilo kojega čovjeka. Ne smijemo nikada pristati na to da se zlo smatra dobrim, laž istinom, a zablude pravim putom.

Mi koji promatramo svijet iz perspektive uskrsnuća nikada se ne smijemo umoriti činiti dobro i svojom ljubavlju pokazivati koji je put jedini pravi i koji je put jedini koji vodi sreći i miru.

Mi kršćani smo pozvani i moliti za cijeli ovaj svijet. Moliti za one koji su ugroženi, za one koji su u napasti, da im Bog daruje snage da izaberu pravi put. Za one koji odolijevaju da ostanu u Božjoj milosti. Za one koji su pali da se vrate na pravi put i za one koji zavode da se odreknu Zloga.

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.