Clanak

Vjeronaučna olimpijada 2014./2015.

Tema i građa

Temavjeronaučneolimpijadezaosnovne i srednje školeove školskegodineje“Drugi vatikanski sabor”.

Građazanatjecanje za osnovnu i srednju školu objavljena je na web-stranici Agencije za odgoj i obrazovanje, NKU-a i Glasa Koncila. Građa se sastoji od zajedničkog dijela za OŠ i SŠ i Dodatne građe za SŠ.

 

Natjecatelji:

Na vjeronaučnoj olimpijadi učenika i učenica osnovnih škola natjecati se mogu učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda.

Na vjeronaučnoj olimpijadi učenika i učenica srednjih škola natjecati se mogu učenici svih razreda.

 

Vremenik:

Posebnim dopuštenjem ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje, veće nad/biskupije mogu nakon školskog natjecanja provesti međuškolsko (dodatno) natjecanje. Budući da je Zagrebačka nadbiskupija površinom vrlo velika, Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi organizira i ovu razinu natjecanja.

 

1. Prijave škola za natjecanje izvršavaju se do 7. studenoga 2014. pismenim putem u Ured za vjeronauk (prijava škole i ime vjeroučitelja mentora).

 

2. Školsko natjecanje i prijava ekipe: provodi senajkasnije do 12. prosinca 2014.Za ovu razinu vjeroučitelj sam sastavlja pitanja i provodi natjecanje. Među prijavljenim učenicima 4 učenika s najboljim rezultatima dalje predstavljaju ekipu škole. Vjeroučitelj-mentor istog dana kad provodi školsko natjecanje u Ured za vjeronauk prijavljuje konačnu ekipu (školu, imena natjecatelja i razrede koje pohađaju, ime vjeroučitelja-mentora).

 

3. Međuškolsko natjecanje (za Zagrebačku nadbiskupiju županijsko):održava se 23. siječnja 2015. u 13.00 sati. Gradski (županijski) uredi određuju školu u kojoj će se provesti natjecanje, određuju županijsko povjerenstvo i snose troškove natjecanja. Natjecanje se sastoji od pismenog ispita, a sudjeluju škole koje su prijave izvršile prema gore navedenim rokovima (prijava škole do 7. studenoga, odn. prijava ekipe do 12. prosinca). Državno povjerenstvo sastavlja testove te testove i upute dostavlja preko Ureda za vjeronauk (jedan od članova županijskog povjerenstva dolazi u Ured za vjeronauk po testove i upute za rješavanje testova 22. siječnja 2015. (četvrtak), u vremenu 8.00-16.00 sati).

 

4. Nadbiskupijsko (međužupanijsko natjecanje): održava se 19. veljače 2015. u 10.00 h. Na natjecanju sudjeluju predstavnici županija s područja Zagrebačke nadbiskupije. Pobjednici na ovoj razini sudjeluju na državnom natjecanju. Ovu razinu provodi nadbiskupijsko povjerenstvo, a zadatke sastavlja Državno povjerenstvo.

 

5. Državno natjecanje održat će se 8.-10. travnja 2015. Za ovu razinu natjecanja zadatke sastavlja Državno povjerenstvo, organizira ga i provodi.

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Da li je neki čovjek pametan, najbolje se prepoznaje po njegovim pitanjima.

Gerhard… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.