Biblijski likovi u nastavi vjeronauka

Novi broj časopisa Lađa

Kroz široku i šaroliku lepezu likova i odnosa koje oni ostvaruju biblijski je pisac ponudio modele za život u kojima se može ogledati svaki čovjek. Novi broj časopisa Lađa posvećen je upravo biblijskim likovima, od kojih se mnogi obrađuju na nastavi vjeronauka. 

Uz redovite rubrike, u ovome broju časopisa Lađa možete čitajte o načinu odgoja židovske djece, čiju tradiciju i mi u nekoj mjeri baštinimo, a o čemu je pisao prof. dr. sc. Taras Barščevski u članku pod naslovom Vjerski odgoj za Život u obitelji. O retorici i njenim učincima u životu svakog čovjeka pisao je doc. dr. sc. Ivan Dodlek u članku pod naslovom Umijeće nagovaranja kao vodstvo i oblikovanje dobre i lijepe duše.

Razne ideje i metode rada podijelili su s čitateljima Irena Greb (radionice za predškolce i odgojitelje u vjeri), Nela Peteh (prikaz izvannastavne aktivnosti Biblijske skupine), Danijela Majcenić (kartice karakternih crta biblijskih likova), Ljiljana Mandurić (učenje kroz kreativne radove), na različite načine lik Mojsija i proroka obradile su Andrea Ljubičić, Marina Međimurec Čupić i Inka Salopek, aktivnost učenja kroz igrokaze prikazala je Ana Miletić, Božić je u svojim aktivnostima aktualizirala Janja Škraba-Stanešić, a Katarina Hajdek pokazala je kako izraditi snježnu kuglu.

U Čitaonici za velike i male Jasna Šego dala je prikaz epidemija u književnoj umjetnosti, a igrokaz Božićni običaji u Europi potpisuje Kristina Raič. O mogućnostima iščitavanja biblijske poruke kroz živote biblijskih likova, u rubrici Aktualno promišljali su Ivan Bulaja, Sani Gilja, Antonio Stanešić i Dubravka Cimić-Mores, a tu su i različita motrišta stalnih suradnika, radni listovi te inspirativna priča za djecu koju potpisuje Ivanka Pejić.

IZDVAJAMO

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Gdje vlada ljubav, tamo prevladava sreća.

Don Bosco

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.