Biblijski likovi u nastavi vjeronauka

Novi broj časopisa Lađa

Kroz široku i šaroliku lepezu likova i odnosa koje oni ostvaruju biblijski je pisac ponudio modele za život u kojima se može ogledati svaki čovjek. Novi broj časopisa Lađa posvećen je upravo biblijskim likovima, od kojih se mnogi obrađuju na nastavi vjeronauka. 

Uz redovite rubrike, u ovome broju časopisa Lađa možete čitajte o načinu odgoja židovske djece, čiju tradiciju i mi u nekoj mjeri baštinimo, a o čemu je pisao prof. dr. sc. Taras Barščevski u članku pod naslovom Vjerski odgoj za Život u obitelji. O retorici i njenim učincima u životu svakog čovjeka pisao je doc. dr. sc. Ivan Dodlek u članku pod naslovom Umijeće nagovaranja kao vodstvo i oblikovanje dobre i lijepe duše.

Razne ideje i metode rada podijelili su s čitateljima Irena Greb (radionice za predškolce i odgojitelje u vjeri), Nela Peteh (prikaz izvannastavne aktivnosti Biblijske skupine), Danijela Majcenić (kartice karakternih crta biblijskih likova), Ljiljana Mandurić (učenje kroz kreativne radove), na različite načine lik Mojsija i proroka obradile su Andrea Ljubičić, Marina Međimurec Čupić i Inka Salopek, aktivnost učenja kroz igrokaze prikazala je Ana Miletić, Božić je u svojim aktivnostima aktualizirala Janja Škraba-Stanešić, a Katarina Hajdek pokazala je kako izraditi snježnu kuglu.

U Čitaonici za velike i male Jasna Šego dala je prikaz epidemija u književnoj umjetnosti, a igrokaz Božićni običaji u Europi potpisuje Kristina Raič. O mogućnostima iščitavanja biblijske poruke kroz živote biblijskih likova, u rubrici Aktualno promišljali su Ivan Bulaja, Sani Gilja, Antonio Stanešić i Dubravka Cimić-Mores, a tu su i različita motrišta stalnih suradnika, radni listovi te inspirativna priča za djecu koju potpisuje Ivanka Pejić.

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Skupa je mudrost koja se plaća iskustvom.

Roger Ascham

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.