Božji grob zagrebačke katedrale

Riznica Zagrebačke katedrale i Ured za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije pozivaju na otvorenje informativne izložbe Božji grob Zagrebačke katedrale: vrhunsko remek-djelo hrvatske crkvene i kulturne baštine, zaslugom biskupa Petra Petretića 1664.-1667., u četvrtak 13. lipnja u 11 sati u arkadama Nadbiskupske palače na Kaptolu 31, u dvorištu zagrebačke katedrale.

Izložba se organizira povodom 360. obljetnice postojanja „Božjega groba“ i njegova kontinuiranog korištenja u liturgijske svrhe u zagrebačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, od Velikog tjedna, 13. travnja 1659. godine sve do naših dana.

U predstavljanju sudjeluju s. Lina Plukavec i mons. Nedjeljko Pintarić, rizničarka i direktor Riznice Zagrebačke katedrale, te zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško.

U glazbeno-recitativnom dijelu svečanosti sudjeluju Divna Šimatović (gitara) i pjesnik Enes Kišević s interpretacijama pjesama Josipa Pupačića i fra Bonaventure Dude.

Podno arkada Nadbiskupske palače postavljena je lenta s podatcima i fotografijama o „Božjem grobu“, dužine 10 metara i visine 1 metar, s tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotografije je snimio umjetnički fotograf Zvonimir Atletić.

IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Najljepši je užitak i najveća radost života – osjećati da si ljudima potreban i drag.

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.