Djeca pomažu djeci

Misijska adventska akcija

 

Papinsko misijsko djelo sv. Djetinjstva organizirano je u više od 150 zemalja svijeta i već 177 godina djeluje kao kršćanski pokret za pružanje duhovne i materijalne pomoći najmlađima. Tako je, od osnutka do danas, Djelo sv. Djetinjstva, u početku maleno, izraslo u veliko i razgranato je po cijelome svijetu. Danas godišnje pomaže milijunima djece u različitim misijskim zemljama – izgradnjom škola, sirotišta i bolnica i pomaganjem različitih dječjih projekata po župama i prehranom.

 

Papinska misijska djela Hrvatske i Bosne i Hercegovine pripremile su materijale namijenjene misijskoj animaciji djece u župnoj zajednici tijekom došašća 2020. godine. Cilj je pripremiti djecu za Dan svetog Djetinjstva, koji se slavi na Bogojavljenje, 6. siječnja. Na taj dan svi prijatelji misija, a osobito djeca, imat će prigodu, molitvama i darovima, pomoći djeci diljem svijeta.

 

Za ovaj advent pripremljena je brošura s mnoštvom animacijskih materijala. U njoj ćete pronaći materijale za pripremu pjevača Betlehemske zvijezde, katehezu za osnovnu školu, igrokaz, prijedlog za kreativne radionice, meditacije na otajstva misijske krunice, pripremu za advent u obitelji, homiliju i molitvu vjernika za Bogojavljenja...

 

Ove godine će naša djeca i mladi živjeti četiri tjedna došašća uz dječaka iz Misije Tatale, u Gani, gdje djeluje hrvatski misionar don Ivan Stojanović. Iz tjedna u tjedan dječak će im pričati o svojoj obitelji, o svojoj školi, kako kod njega slave svetu misu i Božić. Na taj način naša će djeca moći usporediti svoje iskustvo s njegovim.

 

I ove godine mali misionari pripremat će se za Božić uz misijski adventski kalendar. U njemu, uz molitvu, svakodnevno im je predložena djelatna ljubav, kroz zahvalnost, dijeljenje, pomoć, pozdrav i znanje. Djeca će upoznati Ganu i preko karte, sa zanimljivim činjenicama o toj zemlji.

 

Napravljen je i animacijski plakat. Župne zajednice ili škole mogu ga dodatno naručiti, kao i misijske kutijice i misijske narukvice,i na takav način poticati djecu da daruju njihove vršnjake u misijama.

 

Svi materijali dostupni su također i na web i Facebook stranicama Papinskih misijskih djela Hrvatske (www.misije.hr).

 

 

Ines Sosa Meštrović

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Otkako ne tražim više samu sebe, živim najsretnijim životom koji se može zamisliti.

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.