Edukacija – prevencija i promicanje dobrobiti maloljetnih i ranjivih osoba

Hrvatsko katoličko sveučilište

 

Od 1. ožujka 2021. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu s radom je počeo Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba. Primarna djelatnost Centra je prevencija zlostavljanja, odnosno putem edukacija s područja zaštite ranjivih osoba namijenjenih za djelatnike koji se neposredno bave maloljetnicima i ranjivim osobama omogućiti podizanje svijest i povećanje osjetljivosti na prepoznavanje nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja te kako postupiti kada se nasilje dogodi.

 

Centar stoga nudi program edukacije o prevenciji i promicanju dobrobiti maloljetnih i ranjivih osoba. Pedagoški koncept sastoji se od pristupa usmjerenog na polaznike, koji su neprestano poticani da odaberu sljedeći korak prema trajnom stjecanju znanja, vještina i potrebnih stavova. Prijedlog programa sastoji se od tema:

1. Nasilje nad ranjivih osobama – oblici i vrste zlostavljanja; posljedice zlostavljanja; prepoznavanje rizičnih i zaštitnih čimbenika

2. Kako dalje nakon zlostavljanja – različiti oblici skrbi

 

Edukacija je predviđena u terminima: 2. veljače 2023.; 9. ožujka 2023.; 20. travnja 2023.; 4. svibnja 2023.; 18. svibnja 2023.

Zainteresirani za edukaciju mogu se javiti na: anita-sertic@unicath.hr ili centarzadobrobit@unicath.hr ili na 01/370-6667.

 

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.