Jure Gagić – posljednji pozdrav

Clanak

Teška srca javljamo vijest koju nam je javila Jurina supruga Klaudia: Jure je 17. prosinca 2019. u 00.40 sati nakon kratke i teške bolesti u 37. godini života preselio kod Gospodina.

Rođen je 18. rujna 1982. godine u Zagrebu. Zanimanje elektrotehničara stekao je 2001. godine u I. tehničkoj školi u Zagrebu, nakon čega upisuje Katolički bogoslovni fakultet. Diplomirao je 2011. godine i stekao visoku stručnu spremu i stručno zvanje diplomirani kateheta. Kao vjeroučitelj radi od 2008. godine svesrdno se predajući svome pozivu. Bio je omiljen i u kolektivu i među učenicima, uvijek spreman na šalu i lijepu riječ za sve koje je susretao, ostavljajući za sobom dobar osjećaj prihvaćenosti. Svoj vjernički život živio je aktivno povezan sa župom i na neokatekumenskome putu. Brižan suprug i otac, Jure sa suprugom Klaudiom ima četvero djece: Mihaelu, Domagoja, Jakova i Roka.

Jure je svim svojim kolegama sa studija te svojim školskim kolektivima i u stručnom županijskom vijeću poznat po svojoj strpljivosti, dobrohotnosti, veseloj naravi i sklonosti pjesmi. Od travnja 2019. bolest ga sprječava u radu u OŠ Barilović i Banija u Karlovcu, ali do kraja ostaje vedar i svoju bolest predaje Gospodinu u nadi da On sve izvodi na dobro.

Vijest o njegovom preseljenju kod Gospodina sve nas je potresla. Na predbožićnom susretu s ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova kardinal Josip Bozanić predmolio je molitvu Očenaša za našeg prijatelja i kolegu, našeg nezaboravnog vjeroučitelja i dobrog duha svakog našeg susreta Juru. U zajedničkoj nadi uskrsnuća od mrtvih vjerujemo da i Jure sad s neba moli i za nas.

Posljednji ispraćaj našeg Jure bit će u petak, 20. prosinca 2019. u 12.30 sati na groblju u Otruševcu kraj Samobora, a misa zadušnica slavit će se u 14 sati u crkvi sv. Anastazije u Samoboru.

 

Svjetlost vječna svijetlila mu!

 

IZDVAJAMO

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Svaki dan moramo iznova započinjati.

Franjo Asiški

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.