Nadbiskupijsko natjecanje 9. ožujka 2018.

Vjeronaučna olimpijada

Zbog vremenskih neprilika Državno povjerenstvo za natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučnu olimpijadu donijelo je odluku o odgodi natjecanja te je izabran novi termin.

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada učenica i učenika osnovnih i srednjih škola održat će se u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, Kaptol 29a, 9. ožujka 2018. s početkom u 9 sati.

Na natjecanju će sudjelovati škole koje su izborile prvo mjesto na županijskom natjecanju te će predstavljati Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju, a po načelu izvrsnosti (broju ostvarenih bodova na županijskom natjecanju) pridružit će im se još po jedna osnovna i jedna srednja škola.

U nastavku donosimo pismo koje je Državno povjerenstvo za natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučnu olimpijadu uputilo svima koje je odgoda natjecanja na neki način dotakla:

 

Državno povjerenstvo

Natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada

Ksaverska cesta 12a

10 000 Zagreb

 

KLASA: 602-01/17-01/0097

URBROJ: 561-06/19-17-04

Zagreb, 1. ožujka 2018.

 

Predstojnice i predstojnici katehetskih ureda

Članovi županijskih povjerenstava

Ravnateljice i ravnatelji škola

Mentori i učenici

 

Predmet: Odgovor u vezi odgode Natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade i upute za

                    daljnje postupanje         

     –        dostavlja se

 

Poštovani predstojnici i predstojnice,

članovi županijskih povjerenstva,

cijenjeni ravnatelji i mentori,

dragi učenici!

 

Vezano za županijsku-nad/biskupijsku razinu Natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučnu olimpijadu, koja se trebala održati 27. veljače 2018., ali je zbog loših vremenskih uvjeta odgođena, ovim putem želimo izraziti iskreno žaljenje što je takva odluka o odgodi natjecanja dovela do dodatnih teškoća organizatorima, katehetskim uredima, županijskim povjerenstvima, školama domaćinima, mentorima, učenicima i roditeljima te izazvala organizacijske, financijske i druge probleme kao i probleme vezane za putovanja i izostanke s nastave. 

Ne želeći umanjiti trud svih koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji natjecanja, svjesni da takva odluka zahtjeva dodatne napore za pripremu i provedbu natjecanja u novom predviđenom terminu, napominjemo kako smo se, nakon što je poduzelo sve potrebne radnje da se natjecanje održi u predviđenom terminu, u donošenju odluke o odgodi natjecanja vodili ciljem da se svim učenicima koji to žele omogući i osigura sudjelovanje na natjecanju kao i njegova regularnost. Zbog toga je omogućeno ekipama, koje zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i prometne blokade nisu bile u mogućnosti doputovati do mjesta održavanja natjecanja, da sudjeluju na natjecanju dislocirano, odnosno da to mogu učiniti u svojim školama. Odustajanje pojedinih ekipa od natjecanja na preporuku ravnatelja škola i roditelja, unatoč tomu što su prometnice bile prohodne za prijevoz putnika, prihvatili smo kao samostalnu i opravdanu odluku o nesudjelovanju. Dan prije natjecanja je sa svim katehetskim uredima, koji su se obratili za savjet, dogovoreno da se natjecanje održi.

U trenutku kada je zbog novih snježnih padalina, koje su tijekom noći u pojedinim dijelovima Hrvatske u potpunosti prekinule cestovni promet, te zbog nemogućnosti da na drugi način osiguramo učenicima koji to žele sudjelovanje na natjecanju, vodeći se ciljem da omogućimo provedbu natjecanja u svim nad\biskupijama kao i regularnost natjecanja, a što je u novonastalim okolnostima bilo onemogućeno, odlučili odgoditi natjecanje.

Vodeći računa o natjecanjima iz drugih predmetnih područja izabran je novi termin za provedbu županijske nad/biskupijske razine natjecanja iz vjeronauka koji će imati najmanje preklapanja s drugim natjecanjima, a to je 9. ožujka 2018. s početkom u 10.00 sati. Kako su pojedine nad/biskupije već održale dio planiranog programa, predlažemo da županijska povjerenstva 9. ožujka 2018. prilagode program natjecanja fokusirajući se na natjecateljski dio koji sadrži pisani test, tombolu i milijunak za prvih pet plasiranih ekipa.

Ako smatrate da Vam može pomoći i olakšati organizaciju i provedbu natjecanja, molimo Vas da nas kontaktirate. Vjerujemo da će nam, unatoč zahtjevnosti poslova oko pripreme i provedbe natjecanja, podrška i pomoć učenicima, a pogotovo onima koji žele i mogu više, uvijek ostati glavno polazište i ishod našeg razmišljanja i djelovanja.

Doista se još jednom ispričavamo zbog nastalih poteškoća oko provedbe natjecanja Vjeronaučne olimpijade na nad/biskupijskim, odnosno županijskim razinama. Istodobno pozivamo sve, koji su u taj proces uključeni, na još intenzivniju suradnju kojom ćemo posvjedočiti da je to natjecanje ne samo zajednički projekt svih nas, nego i projekt zajedništva, koje je, konačno, jedna od temeljnih odrednica, vlastita samo takvom tipu natjecanja, Vjeronaučne olimpijade.  

Uz otvorenost za daljnju suradnju, podršku i pomoć na poslovima pripreme i provedbe Natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade, kao i drugim zajedničkim poslovima, srdačno Vas pozdravljamo!

 

 

Predsjednik Državnoga povjerenstva:                                    Tajnik Državnoga povjerenstva:

 

Zvonimir Lončar, prof.                                                           Tomislav Tomasić, prof.

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Sreće se doista možemo odreći, ali nade ne.

Theodor Storm

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.