Nadbiskupijsko natjecanje 9. ožujka 2018.

Vjeronaučna olimpijada

Zbog vremenskih neprilika Državno povjerenstvo za natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučnu olimpijadu donijelo je odluku o odgodi natjecanja te je izabran novi termin.

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada učenica i učenika osnovnih i srednjih škola održat će se u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, Kaptol 29a, 9. ožujka 2018. s početkom u 9 sati.

Na natjecanju će sudjelovati škole koje su izborile prvo mjesto na županijskom natjecanju te će predstavljati Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju, a po načelu izvrsnosti (broju ostvarenih bodova na županijskom natjecanju) pridružit će im se još po jedna osnovna i jedna srednja škola.

U nastavku donosimo pismo koje je Državno povjerenstvo za natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučnu olimpijadu uputilo svima koje je odgoda natjecanja na neki način dotakla:

 

Državno povjerenstvo

Natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučna olimpijada

Ksaverska cesta 12a

10 000 Zagreb

 

KLASA: 602-01/17-01/0097

URBROJ: 561-06/19-17-04

Zagreb, 1. ožujka 2018.

 

Predstojnice i predstojnici katehetskih ureda

Članovi županijskih povjerenstava

Ravnateljice i ravnatelji škola

Mentori i učenici

 

Predmet: Odgovor u vezi odgode Natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade i upute za

                    daljnje postupanje         

     –        dostavlja se

 

Poštovani predstojnici i predstojnice,

članovi županijskih povjerenstva,

cijenjeni ravnatelji i mentori,

dragi učenici!

 

Vezano za županijsku-nad/biskupijsku razinu Natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučnu olimpijadu, koja se trebala održati 27. veljače 2018., ali je zbog loših vremenskih uvjeta odgođena, ovim putem želimo izraziti iskreno žaljenje što je takva odluka o odgodi natjecanja dovela do dodatnih teškoća organizatorima, katehetskim uredima, županijskim povjerenstvima, školama domaćinima, mentorima, učenicima i roditeljima te izazvala organizacijske, financijske i druge probleme kao i probleme vezane za putovanja i izostanke s nastave. 

Ne želeći umanjiti trud svih koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji natjecanja, svjesni da takva odluka zahtjeva dodatne napore za pripremu i provedbu natjecanja u novom predviđenom terminu, napominjemo kako smo se, nakon što je poduzelo sve potrebne radnje da se natjecanje održi u predviđenom terminu, u donošenju odluke o odgodi natjecanja vodili ciljem da se svim učenicima koji to žele omogući i osigura sudjelovanje na natjecanju kao i njegova regularnost. Zbog toga je omogućeno ekipama, koje zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i prometne blokade nisu bile u mogućnosti doputovati do mjesta održavanja natjecanja, da sudjeluju na natjecanju dislocirano, odnosno da to mogu učiniti u svojim školama. Odustajanje pojedinih ekipa od natjecanja na preporuku ravnatelja škola i roditelja, unatoč tomu što su prometnice bile prohodne za prijevoz putnika, prihvatili smo kao samostalnu i opravdanu odluku o nesudjelovanju. Dan prije natjecanja je sa svim katehetskim uredima, koji su se obratili za savjet, dogovoreno da se natjecanje održi.

U trenutku kada je zbog novih snježnih padalina, koje su tijekom noći u pojedinim dijelovima Hrvatske u potpunosti prekinule cestovni promet, te zbog nemogućnosti da na drugi način osiguramo učenicima koji to žele sudjelovanje na natjecanju, vodeći se ciljem da omogućimo provedbu natjecanja u svim nad\biskupijama kao i regularnost natjecanja, a što je u novonastalim okolnostima bilo onemogućeno, odlučili odgoditi natjecanje.

Vodeći računa o natjecanjima iz drugih predmetnih područja izabran je novi termin za provedbu županijske nad/biskupijske razine natjecanja iz vjeronauka koji će imati najmanje preklapanja s drugim natjecanjima, a to je 9. ožujka 2018. s početkom u 10.00 sati. Kako su pojedine nad/biskupije već održale dio planiranog programa, predlažemo da županijska povjerenstva 9. ožujka 2018. prilagode program natjecanja fokusirajući se na natjecateljski dio koji sadrži pisani test, tombolu i milijunak za prvih pet plasiranih ekipa.

Ako smatrate da Vam može pomoći i olakšati organizaciju i provedbu natjecanja, molimo Vas da nas kontaktirate. Vjerujemo da će nam, unatoč zahtjevnosti poslova oko pripreme i provedbe natjecanja, podrška i pomoć učenicima, a pogotovo onima koji žele i mogu više, uvijek ostati glavno polazište i ishod našeg razmišljanja i djelovanja.

Doista se još jednom ispričavamo zbog nastalih poteškoća oko provedbe natjecanja Vjeronaučne olimpijade na nad/biskupijskim, odnosno županijskim razinama. Istodobno pozivamo sve, koji su u taj proces uključeni, na još intenzivniju suradnju kojom ćemo posvjedočiti da je to natjecanje ne samo zajednički projekt svih nas, nego i projekt zajedništva, koje je, konačno, jedna od temeljnih odrednica, vlastita samo takvom tipu natjecanja, Vjeronaučne olimpijade.  

Uz otvorenost za daljnju suradnju, podršku i pomoć na poslovima pripreme i provedbe Natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade, kao i drugim zajedničkim poslovima, srdačno Vas pozdravljamo!

 

 

Predsjednik Državnoga povjerenstva:                                    Tajnik Državnoga povjerenstva:

 

Zvonimir Lončar, prof.                                                           Tomislav Tomasić, prof.

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Uvijek treba reći manje, nego što bi se moglo reći.

Franz von Lenbach

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.