Advent u Ružičnjaku

 

Osnovna škola Ružičnjak ovih je dana tiho zakoračila u vrijeme adventa, baš poput grada Betlema dok je snivao. Hodnici obojani bojama adventa dočekuju svoje vjerne učenice i roditelje pozivom na budnost, na iščekivanje Kristova dolaska! Biblija je otvorena u tišini školske kapele da nahrani dušu pokojoj umornoj učiteljici ili zaigranoj učenici. Adventom koračamo i moleći, pjevajući, čineći dobra djela i mnoštvo drugih djela velikodušnosti i kreativnosti, a koja nas znatiželjno čekaju u šivanim platnenim vrećicama adventskog kalendara.

Susret s bližnjima u Cjelodnevnom boravku Doma sv. Josipa približio nas je vrijednosti života, darivanje za Caritas približilo vrlini velikodušnosti i darežljivosti, dok je mali školski božićni sajam zagledao svoj pogled, misli i molitve za djevojčice Doma u Beninu. Ovih nas je dana zajednički povezao i likovno-literarni natječaj te su učenice spremno, spretno i vjerno navirile u „tišinu betlehemske štalice“ kako bi, poput pastira, njegovale u sebi poniznost i čežnju za navještajem Radosne vijesti Isusova rođenja. Jer, uistinu, čežnja za Bogom duši daje mir i adventu daje smisao.

Neka nam sve naše aktivnosti budu i dalje na duhovnu izgradnju, drugima možebitno za motivaciju, a svima nama na veću slavu Božju!

Učenice i djelatnici OŠ "Ružičnjak"

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Mudrost ne stanuje samo u jednoj kući.

Afrička narodna mudrost

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.