Clanak

Aktualizacija u vjeronaučnoj nastavi

Stručni skup za vjeroučitelje

Stručni skup za vjeroučitelje s područja Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke i Sisačke biskupije održan je u svom susretu licem u lice, odnosno fizičkom susretu 10. travnja 2019. s početkom u 16 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Kaptol 31).

Ovaj šesti po redu stručni skup na temu Aktualizacija u vjeronaučnoj nastavi ostvaren je uz angažman i idejno oblikovanje viših savjetnika u Agenciji za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordane Barudžija i Dalibora Adžića te profesora s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji su osmislili i online dio edukacije. Vjeroučitelji su najprije online rješavali zadatke koji su osmišljeni upravo za njih i za teme koje su ponuđene (veliki biblijski likovi – Abraham, Mojsije, Petar i Pavao). Nakon proučenih materijala i riješenih zadataka vjeroučitelji su se našli na susretu licem u lice gdje su i sami mogli naglas promišljati o mogućim putovima aktualizacije biblijskih likova – odnosno postaviti pitanja voditeljima seminara.

Nakon uvodne meditativne molitve o križu te pozdrava koji je prisutnim vjeroučiteljima u ime organizatora i domaćina uputila prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, viši savjetnik za vjeronauk gosp. Dalibor Adžić predstavio je program stručnog skupa i predstavio predavače. Prisutni predavači i sami su proučili i procijenili riješene online zadatke kako bi mogli vjeroučiteljima pojasniti mogućnosti aktualizacije biblijskih likova (i tekstova) na nastavi vjeronauka. S biblijske strane temu je osvijetlio doc. dr. sc. Taras Barščevski, dok su didaktičko-metodičke smjernice za razumijevanje aktualizacije u nastavi vjeronauka dali prof. dr. sc. Ružica Razum i doc. dr. sc. Denis Barić.

Nakon šest održanih stručnih skupova, 15. svibnja održat će se i posljednji stručni skup s istom temom.

IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Što je prolazno, upotrebljavaj; što je vječno, za tim teži.

Toma Kempenac

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.