Clanak

Ante Perković – in memoriam

S tugom javljamo da je naš dragi kolega, vjeroučitelj Ante Perković blago u Gospodinu preminuo u 69. godini života nakon teške bolesti.

Ante je rođen 27. ožujka 1952. u Imotskom. Srednju školu završio u Splitu kada ga je biskup motivirao da se usmjeri u područje teologije. Diplomirao je 1979. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i stekao akademski stupanj diplomirani teolog. Uz to je i diplomirani inženjer fizike i magistar prirodnih znanosti. U kršćanskom braku s kolegicom vjeroučiteljicom Anicom ima petero djece.

Službu vjeroučitelja obnaša od 1991. godine, a trajni mandat dodijeljen mu je 1996. Zasluženu mirovinu dočekao je kao razrednik te cijenjeni profesor fizike i vjeronauka u X. gimnaziji „Ivan Supek“ u Zagrebu. Njegovao je posebnu pobožnost prema sv. Josipu te Presvetom Trojstvu, na čiji je blagdan preminuo rano ujutro 7. lipnja 2020.

Zahvaljujemo Anti na svesrdnom zalaganju za vjeronauk u školi te poučavanju kojim je mnogim generacijama omogućio rast u kršćanskoj zrelosti. Ožalošćenoj obitelji, rodbini, prijateljima i kolegama izražavamo iskrenu sućut.

Pogreb dragog kolege bit će u srijedu 10. lipnja 2020. godine u 12:30 sati na groblju Miroševac. Sveta misa zadušnica služit će se nakon pogreba u crkvi BDM Kraljica mira u Granešinskim Novakima.

 

https://www.inmemoriam.hr/osmrtnice/perkovic-ante-17973/spomen-stranica

IZDVAJAMO

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

S velikim problemima trebali bismo se baviti, dok su još sasvim mali.

Jadwiga… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.