Dan kruha i zahvalnosti u OŠ Tina Ujevića

Zagreb

  

Listopad je mjesec u kojemu se tradicionalno u našoj školi obilježava Dan kruha i zahvalnosti. U hrvatskome narodu svečanosti zahvale za plodove zemlje poznate su od davnina. Ovogodišnja priredba održana je 18. listopada 2018. godine pod vodstvom vjeroučiteljice Celine Fišter.

Školske klupe su se pretvorile u bogate stolove prepune raznovrsnih domaćih krušnih jela, jabuka i kolača, voća i povrća. Učenici nižih razreda su zajedno sa svojim učiteljicama pripremili raznolike nastupe. Bilo je pjesme, plesa, folklora, recitiranja, repanja, glume i sviranja – ali samo s čašama.

Nakon programa svećenik vlč. Mario Pavić, župnik župe sv. Terezije od Djeteta Isusa, blagoslovio je donesenu hranu te su se učenici zasluženo počastili. Ostatak hrane odnesen je u samostan sestara Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici te je tako priredba imala i humanitarni karakter. Vedra i nasmijana lica tog dana su bili pokazatelj jednog predivnog zajedništva, sreće i punih trbuščića.

 

Svakako jedno veliko hvala svim mamama, tatama, bakama i djedovima koji su uz pomoć svojim najmanjih pripremili i donijeli hranu u školu za taj dan!

  

Ana Marija Milković

 

 

IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Idi putem koji ti je Bog pokazao, bilo da je zavojit ili ravan; ne napuštaj… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.