Dan kruha i zahvalnosti u OŠ Tina Ujevića

Zagreb

  

Listopad je mjesec u kojemu se tradicionalno u našoj školi obilježava Dan kruha i zahvalnosti. U hrvatskome narodu svečanosti zahvale za plodove zemlje poznate su od davnina. Ovogodišnja priredba održana je 18. listopada 2018. godine pod vodstvom vjeroučiteljice Celine Fišter.

Školske klupe su se pretvorile u bogate stolove prepune raznovrsnih domaćih krušnih jela, jabuka i kolača, voća i povrća. Učenici nižih razreda su zajedno sa svojim učiteljicama pripremili raznolike nastupe. Bilo je pjesme, plesa, folklora, recitiranja, repanja, glume i sviranja – ali samo s čašama.

Nakon programa svećenik vlč. Mario Pavić, župnik župe sv. Terezije od Djeteta Isusa, blagoslovio je donesenu hranu te su se učenici zasluženo počastili. Ostatak hrane odnesen je u samostan sestara Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici te je tako priredba imala i humanitarni karakter. Vedra i nasmijana lica tog dana su bili pokazatelj jednog predivnog zajedništva, sreće i punih trbuščića.

 

Svakako jedno veliko hvala svim mamama, tatama, bakama i djedovima koji su uz pomoć svojim najmanjih pripremili i donijeli hranu u školu za taj dan!

  

Ana Marija Milković

 

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Otkako ne tražim više samu sebe, živim najsretnijim životom koji se može zamisliti.

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.