Dan OŠ Nikole Hribara

Velika Gorica

 

U OŠ Nikole Hribara 7. prosinca 2017. veoma svečano uz brojne izložbe, plesove, recitacije, kvizove i igre proslavljen je Dan škole. Tema ovogodišnjeg Dana škole bila je Zagrlimo svijet. Unutar zadane teme osmišljen je i humanitarni projekt Zajedno za Ljubav koji su odradili učenici, učitelji i roditelji u suradnji s Papinskim misijskim djelima u RH.

Ideja o zajedničkom projektu se rodila nakon posjeta vlč. Antuna Štefana ravnatelja Papinskih misijskih djela u RH u listopadu ove godine. Učenici su na satu vjeronauka izrazili želju da na neki način konkretnije pomognu svojim vršnjacima u dalekoj Africi, a konačni dogovor je bio da će sudjelovati u izgradnji mosta u DR Kongu i tako pomoći našem najstarijem misionaru fra Iliji Barišiću, a nisu zaboravili ni svoje prijatelje iz škole kojima je pomoć potrebna. U ovaj  školski projekt uključile su se i susjedne župe Svetog Petra i Pavla i Sveta Tri kralja, što je jako obradovalo djecu te im se nije bilo teško žrtvovati i ustati i na prvu zornicu kako bi učinili veliko djelo ljubavi.  Stoga su s velikim nestrpljenjem očekivali i Dan škole kako bi molitvom Očenaš na svahili jeziku uz plesne pokrete te pjesmom Slava, o slava uz pratnju mladih iz zbora Navještenje zahvalili svima na pomoći i uspjehu započetog projekta jer, kako sami kažu, nadaju se da će ovakvih priča još biti.

Ovoj lijepoj završnici nazočili su predstavnici ureda Papinskih misijskih djela u RH na čelu s velečasnim Tonijem, vlč. Dragutin Kujavec, brojni roditelji, bake, djedovi, prijatelji, a veliku pohvalu djeci i organizatorima uputio je ravnatelj škole profesor Stjepan Maravić.

Marija Patrlj, vjeroučiteljica

 

IZDVAJAMO

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Duhovne vježbe za vjeroučitelje na Krasnom Od 28.…

Dvadeset sedmero hodočasnika dolazi u Krasno. Penjemo se na goru zavojitom cestom. Dočekuju nas sunce… VIŠE

Prevelika mudrost graniči s glupošću.

Afrička narodna mudrost

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.