Humanitarne akcije OŠ Pantovčak

Naša škola Pantovčak u suradnji sa roditeljima djecom i vjeroučiteljicama i ove godine, osobito u vremenu Došašća nastavlja tradiciju darivanja i dobrih djela. Akcije prošlih godina (adventski vjenčići, kolači, igračke…) bile su usmjerene djeci na Goljaku, odnosno opremanju apartmana za djecu i roditelje koji dođu na terapije. Razveseljavali smo djecu u domovima na Vrhovcu i Nazorovoj ulici.

Ove godine podržali smo akciju Crvenog križa i skupljali prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za socijalni dućan GDCK – Zagreb. Podržali smo akciju UNICEF-a „za djecu Madagaskara“ i prikupili tijekom akcije 5,540 kn.

I to nije kraj…

U organizaciji SKAC-a  i naša škola je prepoznala vrijednost još jednog projekta i uključila se. To je međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ koji animira mlade, promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednost projekta. Cilj nam je razvijanje ekološke svijesti, uređivanje školskog okoliša i volontiranje. Uređivali smo gredice, sadili ruže, tulipane, irise, narcise. Pritom smo se prisjetili riječi pape Franje koje je izrekao u svojoj enciklici „Laudato si“ iz 2015. godine posvećena je brizi za Zemlju kao našu „zajedničku kuću“, a nadahnuta je „Pjesmom stvorova“ sv. Franje. Papa u njoj poziva cijelo čovječanstvo na ekološko obraćenje.

 

„Igračkom do dječjeg osmijeha“

Bolnica Rebro već neko vrijeme (točnije od Uskrsa 2021. godine) provodi projekt putem kojeg svaki mališan koji dođe na pregled u KBC Rebro dobije poklon – plišanu igračku, slatkiše i slikovnice. Donirane igračke su oprane i zapakirane u prozirni papir. Reakcije su bile vrlo pozitivne i zato se nastavilo s akcijom prikupljanja.

Tako su se i naša djeca uključila u akciju donijeli igračke, slatkiše i slikovnice koje smo dostavili 7. prosinca na Rebro. I ovog smo se puta uvjerili kako je malo potrebno za dječje veselje.

Vjeroučiteljice: Marija Magić i s. Monika Brčić

IZDVAJAMO

SŠ – konačna ljestvica nadbiskupijskog natjecanja

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka – Zagrebačka nadbiskupija   Nadbiskupijsko natjecanje… VIŠE

OŠ – konačni poredak nadbiskupijskog natjecanja

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne škole u Zagrebačkoj nadbiskupiji je… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Da li je neki čovjek pametan, najbolje se prepoznaje po njegovim pitanjima.

Gerhard… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.