Clanak

Istina i digitalno doba – simpozij

U prostorijama Nadbiskupskog pastoralnog instituta u Zagrebu dana 10. srpnja 2023. održan je Međunarodni simpozij „Komunikacija istine u digitalno doba“, na kojem je među 30 sudionika sudjelovalo i sedmero vjeroučitelja.

Izrazito aktualna i važna tema okupila je predavače iz Njemačke, Slovenije i Hrvatske koji su ukupno održali devet vrlo interesantnih predavanja raspoređenih u tri sesije. Predavanja su održana na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku. Simpozij je problematizirao odnos duhovnosti i digitalizacije te stvarnosti, istine, ljudske svijesti, ljudskog tijela, krize autoriteta, medijske publikacije, mentalizacije, transcendencije i kršćanske eshatologije u odnosu na digitalnu imanenciju i digitalno doba u kojemu se već duže vrijeme nalazimo.

Kao zaključak Simpozija može se istaknuti činjenica da iako digitalno doba donosi određene dobrobiti i posjeduje svoju imanenciju ono nikada u potpunosti ne može zamijeniti živu komunikaciju usmjerenu na čovjeka kao transcendentno i imanentno biće.

 

Igor Herceg

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.