Iz krvi i bola niklo je cvijeće

Hrvatska moja zahvalna i ponosna

Kako možemo bolje upoznati Domovinu? Kako možemo saznati podatke koji nas zanimaju? Jednostavno! Istražujmo, pitajmo, proučimo, otpjevajmo, zaplešimo, naslikajmo, zapišimo, učimo… Kako smo u tome, mi i naši partneri, uspjeli pogledajte na eTwining platformi i pridružite nam se.

Cilj projekta je osvijestiti učenicima da se povijest naroda mora poznavati, žrtve poštivati, mržnju zaboraviti, oprost dati i s nadom gledati u budućnost. Želimo u učenicima probuditi ljubav prema domovini, kako bi iz njezine prošlosti učili za svoju budućnost, želimo u njima probuditi želju za učenjem i istraživanjem o povijesnim događajima domovinskog rata kao i o kulturnoj baštini naše zemlje.

Ovogodišnji projekt poseban naglasak ima na Vukovaru i Škabrnji, a kroz njih i na cijelu našu domovinu. Rodilo se već puno kreativnih ideja, mnoge su i realizirane, šapnut ću vam samo nekoliko. Video svjedočanstvo s braniteljem Škabrnje, video svjedočanstvo sa Željkom, djevojčicom u plavom kaputiću, intervju s akademskim kiparom koji za naš grad, Veliku Goricu, izrađuje skulpturu vodotornja… i još mnogo toga…

Najviše nas veseli izložba koju pripremamo u Domu kulture Velika Gorica s otvorenjem 16.11. kako bi njima, Vukovaru i Škabrnji, dali posebnu zahvalnost i čast na primjeru kako se Hrvatska voli.

Autorice projekta:

Marija Patrlj i Martina Filipović

IZDVAJAMO

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Da li je neki čovjek pametan, najbolje se prepoznaje po njegovim pitanjima.

Gerhard… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.