Kako kvalitetnije organizirati nastavu vjeronauka

 Pedagoške radionice na temu Kako kvalitetnije organizirati nastavu vjeronauka održane su 16. prosinca 2017. od 9.00 do 12.00 satiu prostorijama Ureda za vjeronauk (Branjugova 1). Na radionicama je sudjelovalo tridesetak vjeroučitelja.

Na početku je sve sudionike pozdravila s. Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk, i tom prigodom izrazila zadovoljstvo zbog motiviranosti vjeroučitelja za trajnu formaciju i nastojanja oko kvalitete vjeronaučne nastave u školi.

U pedagoškoj radionici Vjeroučitelj je odgojno-obrazovni radnik sudionici su na temelju primjera problematičnih situacija s kojima se mogu susresti u radu iznosili vlastita iskustva i predlagali rješenja. Osviješteno je da se s problemima treba suočiti, strpljivo i postupno ih rješavati, kada je potrebno zatražiti pomoć stručnih suradnika u školi ili osoba u institucijama zaduženima za vjeronauk te poznavati zakone i pravilnike koji se odnose na sustav odgoja i obrazovanja.

U drugoj Od teškog do prihvatljivog učenika sudionici su imali priliku strukturiranom refleksijom osvješćivati i analizirati područja uznemirenosti u radu s „teškim“ učenicima te osmišljavati strategije „nošenja s teškim učenicima“.

U trećoj radionici bilo je govora i praktičnog rada na definiranju ishoda učenja s osobitom naglaskom na usvojenost sadržaja.

Radionice su vodile Gordana Barudzija, Ivanka Petrović i Ružica Razum.

IZDVAJAMO

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Duhovne vježbe za vjeroučitelje na Krasnom Od 28.…

Dvadeset sedmero hodočasnika dolazi u Krasno. Penjemo se na goru zavojitom cestom. Dočekuju nas sunce… VIŠE

Nada i radost najbolji su liječnici.

Wilhelm Raabe

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.