Korizmeni novčić

OŠ Sveti Križ Začretje

Nalazimo se u vremenu korizme kada se pripremamo za najveći kršćanski blagdan – Uskrs. U našoj školi smo u velikom holu postavili  pano s temom Kroz korizmu do Uskrsa na kojem se nalaze poruke odricanja i molitve.

U suradnji s vjeroučenicima petih razreda izradili smo simbol Uskrsa; veliki križ od prirodnih materijala te jednu veliku pisanicu, čime želimo istaknuti što simboliziraju, a to je  uskrsnuće i novi život.  Uz to smo postavili  trnovu krunu i Novi zavjet.

Cilj je bio senzibilizirati vjeroučenike kako bi  što djelotvornije živjeli korizmeno  vrijeme i doživjeli stvarnost Isusove muke i ljubavi za svakog čovjeka. Iz zahvalnosti za taj čin Božjeg darivanja i ljubavi, vjernici nastoje kroz korizmu činiti dobra djela, odricati se nečega za one koji su siromašni. Naime, najveće odricanje je ono koje činimo za drugoga, svoga bližnjega. Još davnih dana je sveti Benedikt stavio kao geslo svoje zajednice: Moli i radi!. I rad je molitva, a pogotovo ako ima za cilj pomoći bližnjemu osobito u korizmenom vremenu kroz djela milosrđa i odricanja načinili smo kutijicu s natpisom Korizmeni novčić u koju mogu svi učenici ubaciti kovani novac.

Kutijicu će krizmanici u nedjelju Cvjetnice donijeti u župnu crkvu Uzvišenje Svetog Križa te će je župnik namijeniti za najpotrebitije.

Darko Tenšek, vjeroučitelj

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Da li je neki čovjek pametan, najbolje se prepoznaje po njegovim pitanjima.

Gerhard… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.