Kršćanska umjetnost

Novi broj časopisa Lađa

Kršćanska umjetnost – tema novoga broja časopisa Lađa – izazvala je interes suradnika koji svojim prilozima dokazuju da je tema vrlo aktualna za vjeroučitelje i katehetski rad.

U ovome broju možete pročitati članak Sani Gilja, koja piše o značajkama i razlikama religiozne i sakralne umjetnosti u kršćanskoj ortopraksi. U nizu Via  pulchritudinis – put evangelizacije doc. dr. sc. Ivan Dodlek promišlja na temu Simbolički duhovnoegzistencijalni svijet umjetnosti.

U metodičkim uputama/preporukama vjeroučitelji iz prakse donose provjerene radne predloške: kako izraditi prigodne anđele od vune donosi Ivana Sučija, a anđele od školjaka izradila je Valentina Novoselac, kao i narukvicu s biblijskom pričom. Ana Milas govori o upotrebi umjetničke slike u razredu, a Marica Balog donosi odgojno-obrazovne ishode kroz nastavu vjeronauka. Tvrtko Beus u fokus stavlja fotogovor, Marija Patrlj na primjeru pokazuje kako osmisliti i postaviti izložbu učeničkih radova, a Sanja Blažina predstavlja tehniku quilling (filigranski papir).

Svoje glumačko umijeće učenici mogu pokazati kroz igrokaz Isus u gostima koji je prema istoimenoj priči prilagodila vjeroučiteljica Ivana Sučija. Iva Maričić je o crkvenoj glazbi za rubriku Intervju razgovarala s vjeroučiteljicom i crkvenom glazbenicom mr. art. Andrejkom Srdoč Geraci, dok su stalni suradnici pisali za rubrike Čitaonica za velike i male, S roditeljskog, vjeroučiteljskog i župničkog motrišta, Radni listovi i dr.

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Sreće se doista možemo odreći, ali nade ne.

Theodor Storm

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.