Clanak

Mali koncil − Mak postao nastavno pomagalo u nastavi katoličkog vjeronauka

Dječji mjesečni list Mali koncil − Mak, temeljem rješenja Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, postao je i službeno nastavno pomagalo u nastavi katoličkoga vjeronauka u osnovnim školama u Hrvatskoj.

 

Uz pregršt sadržajnih novosti koje, kao i svake nove školske i vjeronaučne godine, dolaze s novim brojem Maka − vjerskoga i vjeronaučnoga lista za djecu, stiže i važna informacija. Nakon više od pet desetljeća kontinuiranoga izlaženja, dječji mjesečni list Mali koncil − Mak, temeljem rješenja Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, postao je i službeno nastavno pomagalo u nastavi katoličkoga vjeronauka u osnovnim školama u Hrvatskoj.

To znači da od rujna Mak „sjeda“ s vjeroučenicima i u školske klupe. U tom duhu pozivaju se svi osnovnoškolski čitatelji, osobito od 1. do 4. razreda, i njihovi vjeroučitelji da satove vjeronauka učine još radosnijima i zanimljivijima. Za to će se ponajprije pobrinuti „Vjeroistražitelji“ – djeci dobro poznati pratitelji iz vjeronaučnih udžbenika Klara i Ivan, kao glavni protagonisti Makova osmostraničnog priloga čiji zadaci prate nastavni plan i program vjeronauka; bogati digitalni sadržaji − „nagradne“ videosnimke iznenađenja koje za djecu priređuju poznate osobe iz društvenog života, svećenici i redovnice, vjeroučitelji, katehete te njihovi vršnjaci.

Za „vjerničko“ nadahnuće, rast u vjeri, dobroti, molitvi i prijateljstvu djeci su ponuđene i redovite rubrike Maka: priče i igrokazi, kreativni likovni zadatci, šale, glavolomke i pitalice, nagradni zadaci i zanimljivi tekstovi o svetim uzorima i nedjeljnim misnim čitanjima. Od prikaza marijanskih blagdana i svetkovina do pozdrava misionara o. Milana Knezovića iz Brazila sve do „šarenih“ stranica „MAlimaKA“; od javljanja makovaca s izvještajima o svojim ljetnim danima, preko novih nagradnih zadataka i cjelovitoga rasporeda sati sve do velikih svetaca i svetica koji su već u ranom djetinjstvu začuli Božji poziv.

Uz Mak će vjeroučenici od ove školske i vjeronaučne godine, i u župi i u školi, na nov, zabavan i poučan način otkrivati, um i srce obogaćivati spoznajama o vjeri, Bogu, ljudima, prirodi i samima sebi.IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.