Clanak

Međužupanijsko natjecanje u Velikoj Gorici

Međužupanijsko natjecanje Zagrebačke nadbiskupije Vjeronaučna olimpijada održano je ove godine u OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici 16. ožujka 2023. godine. Ovo je bilo jubilarno 50. natjecanje Vjeronaučne olimpijade. Nakon provedenog školskog natjecanja međužupanijskom natjecanju pristupilo je 25 ekipa, tj. osnovnih škola od 102 škole Zagrebačke nadbiskupije, koje su imale više od 66 bodova.

Nakon prigodnog programa u OŠ Eugena Kvaternika, natjecanje je započelo u 11,00 sati. Pisanje ispita trajalo je 45 minuta. Poslije je slijedio ručak u blagovaonici škole te odlazak natjecatelja s mentorima u razgled Turopolja. Za to vrijeme Županijsko stručno povjerenstvo je ispravljalo testove. Po povratku iz razgledavanja, prvih šest plasiranih ekipa odigralo je drugi krug natjecanja: Milijunak.
Nakon toga dobili smo ovaj poredak natjecatelja: trećeplasirani bili su učenici OŠ Dragutina Tadijanovića, mentor Plamenko Nosić; drugoplasirani su učenici OŠ Antuna Augustinčića, Zaprešić, mentor Ilija Nikolić; i prvoplasirani, ovogodišnji pobjednici su učenici OŠ Trnjanska iz Zagreba, mentor Krešimir Matošević.

Zahvaljujemo svim sudionicima na ugodnom druženju, posebno domaćinima iz OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici i čestitamo pobjednicima te želimo puno Duha mudrosti i razuma na državnom natjecanju!

U ime Županijskog povjerenstva,
Ilijana Jurčević,
vjeroučiteljica savjetnica

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.