Milan Daniel Jurić - in memoriam

U 50.-oj godini života za Nebo rodio se suprug, otac, trajni đakon, vjeroučitelj, kolega i ravnatelj Milan Daniel Jurić. Suprug Gordane, koja je također vjeroučiteljica u OŠ Jurja Habdelića, Velika Gorica, otac triju prekrasnih dama, trajni đakon Sisačke biskupije (2011.), vjeroučitelj OŠ Tina Ujevića u Zagrebu, kolega navedenog kolektiva i ravnatelj iste, kojom je postao s ovom školskom godinom.

Milan Daniel, radoholičar, natjecateljskog duha, aktivni sudionik na Vjeronaučnim olimpijadama i na natjecanju iz Prve pomoći. Nizao je uspjehe, kako u obiteljskom životu, tako i u poslovnom. Studirao je teološke znanosti na KBF - Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2017. magistrirao na temu „Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle“.

S osmijehom na licu, sa stiskom ruke, otvorenog srca - pamtit će ga mnoge kolege i vjeroučitelji i vjeroučiteljice. Ako se pronađe još koji vic za društvo, znajte da je susret bio više nego plodonosan!

S jutrom, dana 15. listopada 2021. i s evanđeljem (Lk 12, 1-7), rođen je za Nebo. Ono što je u tami rečeno, na svjetlo je došlo i ono što se šaputalo u razredu, na hodnicima i inim susretima – sad se viče s krovova! Zagrlio je Onoga o kome je govorio, propovijedao, poučavao… Više ga ne boli, više nema patnje, više se ne boji!

Tuga i bol su neizmjerni, nevjerica se šulja, tišina odjekuje… Za sve ovo - Nebeski Otac zna! I zna što je sad potrebno njegovoj obitelji, rodbini i prijateljima. Molimo zajedno, da svaku suzu otre s našeg lica, da nas utješi a njemu daruje spokoj.

Pred lice Svevišnjega, poveli te anđeli, poštovani i dragi kolega Daniele!

 

Celina Fišter

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Ne koristi krivo stečeno blago, dok pravednost izbavlja od smrti. 

Mudre izreke 10,… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.