Obitelj za obitelj Banovine

Humanitarna akcija Udruge Stepinčeva oaza mira u Zaprešiću

 

Župa sv. Petra apostola u Zaprešiću na inicijativu Udruge Stepinčeva oaza mira zajedno sa župljanima i školarcima OŠ Antuna Augustinčić prikupila je više od 300 paketa za obitelji na Banovini. Ova humanitarna akcija “Obitelj za obitelj Banovine” nije prva takva akcija za stradale u potresu. Osim materijalnih stvari, za Banovinu su otišle i ručno rađene čestitke učenika koji su poslali poruke mira i nade.

 

Već druga inicijativa za stradale u potresu 

“Nakon što se je prošle godine naša župna zajednica na inicijativu naše Udruge Stepinčeva oaza mira uključila u akciju prikupljanja pomoći za stradale obitelji u potresu Čučerju, ove godine isto na inicijativu naše Udruge, naša župna zajednica i OŠ A. Augustinčić uključili su se za pomoć stradalima u Petrinji. Zahvaljujem svim našim župljanima, djeci koja su u školi prikupila pakete” rekao je Ivan Frkonja, župnik u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću.

“Želim zahvaliti našoj Udruzi, našim članovima, ali i svim župljanima naše župe sv. Petra apostola u Zaprešiću. Dakako, i školi A. Augustinčića što su se odazvali s ostalim građanima ovoga našega grada na ovu humanitarnu akciju “Obitelj za obitelj Banovine”. Naši volonteri utovaruju sve ove pakete koje ćemo ostaviti u sisačkom Caritasu. Vjerujem da ćemo i danas posjetiti neka područja pogođena potresom. I gdje ćemo obići naše prijatelje u potrebi i koji žive u kontejnerima. Evo, kap dobrote, da mislimo na njih i da nisu sami. Da ove božićne blagdane proslave u miru i radosti. Ali i da nešto mogu staviti i na svoj obiteljski stol. Skupljeno je oko 100 paketa. Djeca u školi skupila su zajedno s pismima i čestitkama oko 200 paketa”, otkrio je Ilija Nikolić, vjeroučitelj.

 

Školarci putem čestitki poslali poruke nade

“Javio mi se vjeroučitelj Nikolić da u suradnji sa župom prikupljaju poklone za djecu obitelji stradalih u potresu. Humanitarna akcija uključivala je pisanje čestitki od strane djece. Odaziv je stvarno velik, premašio je sva naša očekivanja”, rekla je Josipa Škvorc, pedagoginja u OŠ A. Augustinčić.

U ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju priključile su se i druge osnovne škole iz Jakovlja, Luke i Pušće, a sve su dobro medijski popratili lokalni mediji ZFM, Radio Zaprešić i TV Zapad.

 

 

 

 

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.