Obitelj za obitelj Banovine

Humanitarna akcija Udruge Stepinčeva oaza mira u Zaprešiću

 

Župa sv. Petra apostola u Zaprešiću na inicijativu Udruge Stepinčeva oaza mira zajedno sa župljanima i školarcima OŠ Antuna Augustinčić prikupila je više od 300 paketa za obitelji na Banovini. Ova humanitarna akcija “Obitelj za obitelj Banovine” nije prva takva akcija za stradale u potresu. Osim materijalnih stvari, za Banovinu su otišle i ručno rađene čestitke učenika koji su poslali poruke mira i nade.

 

Već druga inicijativa za stradale u potresu 

“Nakon što se je prošle godine naša župna zajednica na inicijativu naše Udruge Stepinčeva oaza mira uključila u akciju prikupljanja pomoći za stradale obitelji u potresu Čučerju, ove godine isto na inicijativu naše Udruge, naša župna zajednica i OŠ A. Augustinčić uključili su se za pomoć stradalima u Petrinji. Zahvaljujem svim našim župljanima, djeci koja su u školi prikupila pakete” rekao je Ivan Frkonja, župnik u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću.

“Želim zahvaliti našoj Udruzi, našim članovima, ali i svim župljanima naše župe sv. Petra apostola u Zaprešiću. Dakako, i školi A. Augustinčića što su se odazvali s ostalim građanima ovoga našega grada na ovu humanitarnu akciju “Obitelj za obitelj Banovine”. Naši volonteri utovaruju sve ove pakete koje ćemo ostaviti u sisačkom Caritasu. Vjerujem da ćemo i danas posjetiti neka područja pogođena potresom. I gdje ćemo obići naše prijatelje u potrebi i koji žive u kontejnerima. Evo, kap dobrote, da mislimo na njih i da nisu sami. Da ove božićne blagdane proslave u miru i radosti. Ali i da nešto mogu staviti i na svoj obiteljski stol. Skupljeno je oko 100 paketa. Djeca u školi skupila su zajedno s pismima i čestitkama oko 200 paketa”, otkrio je Ilija Nikolić, vjeroučitelj.

 

Školarci putem čestitki poslali poruke nade

“Javio mi se vjeroučitelj Nikolić da u suradnji sa župom prikupljaju poklone za djecu obitelji stradalih u potresu. Humanitarna akcija uključivala je pisanje čestitki od strane djece. Odaziv je stvarno velik, premašio je sva naša očekivanja”, rekla je Josipa Škvorc, pedagoginja u OŠ A. Augustinčić.

U ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju priključile su se i druge osnovne škole iz Jakovlja, Luke i Pušće, a sve su dobro medijski popratili lokalni mediji ZFM, Radio Zaprešić i TV Zapad.

 

 

 

 

IZDVAJAMO

SŠ – konačna ljestvica nadbiskupijskog natjecanja

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka – Zagrebačka nadbiskupija   Nadbiskupijsko natjecanje… VIŠE

OŠ – konačni poredak nadbiskupijskog natjecanja

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne škole u Zagrebačkoj nadbiskupiji je… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Uvijek treba reći manje, nego što bi se moglo reći.

Franz von Lenbach

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.