Odgojiteljice u vjeri na online nastavi

Već tradicionalno okupljanje odgojiteljica i odgojitelja u vjeri zbog sudjelovanja na Katehetskoj školi, drugog vikenda u studenom, ove je godine održano u potpuno drugačijim okolnostima. Zahtjevna realizacija nije omela ni organizatore – Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i Agenciju za odgoj i obrazovanje, ni sudionike – odgojiteljice i odgojitelje u vjeri, da pristupe ovom projektu.

Tema „Uloga baka i djedova u vjerskom odgoju djece rane i predškolske dobi“ savršeno se uklopila za praćenje od kuće. Iako je namijenjena odgojiteljicama kao potpora i osvještavanje u njihovom profesionalnom radu, vjerujem da su se našli, kako bake i djedovi, tako i unuci, pa i roditelji koji su osluškivali vrijedna predavanja na ekranu. Usput su mogli provjeriti svoje postupke ili pronaći za sebe poneko rješenje i savjet.

Pomoću linka i lozinke moguće je više puta pristupiti Programu u vrijeme koje sami odaberete u razdoblju od 14. pa sve do 20. studenog 2020.

Program stručnog skupa sadrži: predavanje Mirjane Milanović, prof., Bake i djedovi u životu djeteta rane i predškolske dobi, predavanje dr. Petra Krešimira Hodžića Poslanje djedova i baka u prenošenju vjere unucima predškolske dobi. Uz vrijedna predavanja tu su i video-esej koji su pripremile i uredile Brankica Blažević i Dragica Vinožganić – Rodbinić u  suradnji s vrtićima Leptir, Vrapče, Blažena Hozana – Zagreb i Šibenik, Jordanovac Zagreb i Kaštel Lukšić, Marija Petković, Dobri, Škatulica – Dubrovnik, Palčica – Dubrovnik, Iskrica, Sunčev sjaj – Đakovo, Brat Sunce, Svetog Josipa, Mala kuća – Dubrovnik, Svetog Franje, Svetog Vinka, Drnje, Cvjetnjak Vinkovci i Samobor i Sveta Marija Magdalena, koji su vrijedno radili na temi i slali svoje priloge u vidu dječjih likovnih radova i fotografija.

Za kraj razveselio nas je igrokaz „Poklon“ u realizaciji DV Blažena Hozana.

U nadi da ćemo se opet susretati uživo srdačan pozdrav svima,

Snježana Catela

IZDVAJAMO

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Svaki dan moramo iznova započinjati.

Franjo Asiški

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.