Održan online susret vjeroučitelja mentora

Predstojnica Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić sazvala je online susret vjeroučitelja mentora. Susret je održan 14. svibnja 2020. s početkom u 14.15 sati u virtualnoj sobi aplikacije jitsi.org. Unatoč manjim tehničkim teškoćama susretu se uspješno odazvalo devetero mentora koji su rado podijelili svoja iskustva s pripravnicima u izmijenjenim okolnostima odgoja i obrazovanja. Susretu su nazočile i mr. sc. Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, te Ivanka Petrović, savjetnica u Uredu za vjeronauk i tajnica Ureda Sanja Plevko.

Sastanak se odnosio na mentore koji u školskoj godini 2019./2020. vode pripravnike za stručni ispit. Nakon kratkog uvoda prof. Mandarić mentori su dali rezime svoga dosadašnjeg rada. Većina navodi vrlo dobru suradnju s pripravnicima koji su aktivni u radu i u online nastavi.

Viša savjetnica osvrnula se na mogućnosti međusobnog sudjelovanja na online nastavi mentora i pripravnika, kao i na mogućnost da mentori uče od možda digitalno vještijih pripravnika. S obzirom na stručne ispite situacija još nije definirana, a mentori su upućeni da se da svojim pitanjima obrate višim savjetnicima mr. sc. Gordani Barudžija i gosp. Daliboru Adžiću.

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Mudar sin veseli oca, a lud sin žalost je majci svojoj.

Mudre izreke… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.