Clanak

Održan sastanak voditelja ŽSV vjeroučitelja

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ureda za vjeronauk u školi sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja održan je 29. lipnja 2022. s početkom u 9 sati u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola, Kaptol 21 u Zagrebu. Ovom metropolijskom susretu nazočilo je 16 voditelja županijskih vijeća, uz ispriku onih koji su u dolasku bili spriječeni.

Voditelje vijeća pozdravila je na početku i dobrodošlicu zaželjela prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, a u ime Agencije za odgoj i obrazovanje skup je pozdravila dr. sc. Gordana Barudžija, dok je moderiranje prvim dijelom susreta preuzeo gosp. Dalibor Adžić, viši savjetnik u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Najprije su voditelji u kratkim crtama prezentirali rad svojih vijeća u tekućoj školskoj godini, s posebnim osvrtom na održana predavanja i njihovoj evaluaciji, iz čega se dalo zaključiti da su vjeroučitelji većinom zadovoljni radom svojih vijeća i temama koje se obrađuju. Pojedini voditelji stavili su svoje mandate na raspolaganje i predložili svoje eventualne zamjene od sljedeću školsku godinu.

U drugome dijelu susreta prof. Mandarić iznijela je vijesti važne za rad Ureda za vjeronauk i posebne teme koje se tiču vjeroučitelja na terenu. Najavljena je edukacija za vjeroučitelje s naglaskom na interkulturalnom dijalogu i ekumenizmu nadovezujući se na prethodnu godinu te planiranje mjesečnih susreta u organizaciji Ureda za vjeronauk – a sve u okviru sinodalnog hoda Crkve s naglaskom na pogled na Crkvu iznutra.

Viša savjetnica mr. sc. Gordana Barudžija govorila je o pojedinostima vezanima uz voditelje vijeća i prijedlozima tema za sljedeće razdoblje. Zahvalila je voditeljima koji od jeseni prepuštaju službu voditelja vijeća te o proceduri imenovanja novih voditelja od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2024.

Prije podnevne vrućine voditelji su se razišli prema svojim profesionalnim obvezama.

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.