Održano 1. ŽSV Zagrebačka županija - Zaprešić

OŠ Bistra

Vijeće je održano 8. studenog u prostorijama OŠ Bistra. Središnja tema susreta bila je interulturalni odgoj i obrazovanje. Sudionici su imali priliku slušati predavanje naslovljeno Interkulturalna kompetencija u vjeronaučnoj nastavi lic.theol. Marije Jurišić i sudjelovati u pedagoškoj radionici Interkulturalne kompetencije vjeroučitelja, koju je vodila Ivana Sučija, prof.

Ciljevi susreta bili su: upoznati članove Vijeća sa značenjem i metodama ostvarivanja interkulturalne kompetencije u vjeronaučnoj nastavi, prepoznati razinu vlastite interkulturalne kompetencije, te sustručnjačka razmjena iskustava o razvoju i primjeni interkulturalnih kompetencija.

Susretu su nazočile predstojnica Ureda zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, prof. dr. sc. Blaženka Valentina Mandarić i savjetnica Ivanaka Petrović. Predstojnica je upoznala sudionike s predstojećim edukacijama, duhovnim vježbama i hodočašćem za vjeroučitelje. Zatim je dala nekoliko važnih uputa i smjernica za rad vjeroučitelja u školi.

 

Ivana Sučija


IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.