Održano ŽS Zagreb – Istok

OŠ Marina Držića, Zagreb


U utorak 21. listopada 2019. u 18.30 sati u prostorijama OŠ Marina Držića u Zagrebu održano je ŽSV vjeroučitelja. Molitveno-meditativni početak je predvodila s. Mara Matanović, voditeljica Vijeća. Stručnom skupu su prisustvovale predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi prof. dr. sc. Blaženka Valentina Mandarić i savjetnica Ureda za vjeronauk Ivanka Petrović.

U prvome dijelu skupa predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi prof. dr. sc. Blaženka Valentina Mandarić informirala nas je o novostima. Savjetovala nam je da dobro proučimo svu dokumentaciju kako bismo bili upućeni i informirani te da djelujemo u skladu sa savješću. Uputila je poziv za prijavu na Vjeronaučnu olimpijadu i Superviziju koju vodi savjetnica Ureda Ivanka Petrović.

U drugome dijelu Jelena Mihalić održala je predavanje na temu „Primjeri dobre prakse prema Školi za Život“, informirajući o svim relevantnim činjenicama koje su neophodne za održavanje nastave koja je usmjerena prema učenicima. Prikazala je GIK te kriterije i elemente vrednovanja i ocjenjivanja, a u trećemu dijelu je prezentirala kako bi trebalo izgledati tematsko planiranje.

Voditeljica vijeća s. Mara Matanović informirala nas je o nadolazećim edukacijama koje će se održavati tijekom godine (pedagoške i kreativne radionice u organizaciji Ureda za vjeronauk, četiri modula pod nazivom „Da život imaju“, tribine, katehetske škole te na ljeto duhovne vježbe).

Stručni skup završio je molitvom. 

Jelena Mihalić, prof. savjetnik

 

IZDVAJAMO

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Predbožićni susret kardinala Bozanića s predstavnicima…

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 18. prosinca 2019. godine u Nadbiskupskom… VIŠE

Srdačna riječ ne stoji ništa, a ipak je lijep poklon.

Daphne du Maurier

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.