Održano ŽSV Donja Stubica – Zlatar

OŠ Marija Bistrica

  

U četvrtak, 23. studenoga 2017. godine održan je prvi susret ŽSV-a vjeroučitelja u osnovnoj školi Krapinsko-zagorske županije (Donja Stubica – Zlatar) za školsku godinu 2017./2018. u Mariji Bistrici. Susretu su prisustvovali predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi prof. dr. sc. Valentina Mandarić, savjetnica Ivanka Petrović, dipl. theol., te biskupski vikar za pastoral i povjerenik za vjernike laike preč. mr. Marko Kovač.

Susret je započeo predavanjem prof. dr. sc. Valentine Mandarić na temu Suradnja – važan čimbenik u realizaciji vjeronaučne nastave o svim oblicima suradnje vjeroučitelja u cilju poboljšanja kvalitete nastave. O aspektu i važnosti suradnje vjeroučitelja i župe (župnika) govorio je biskupski vikar za pastoral i povjerenik za vjernike laike preč. mr. Marko Kovač.

Nakon predavanja utvrdili smo plan i program rada ŽSV-a u šk. god. 2017./2018. i dogovorili predstojeće termine i teme susreta. Uslijedilo je predavanje Uzroci i posljedice razvojnih problema kod učenika, koje je održala učiteljica u posebnom odjelu OŠ Marija Bistrica Danijela Kreber, prof. rehabilitator. Nakon predavanja učiteljica Danijela Kreber i voditeljica vijeća održale su pedagošku radionicu na istu temu s primjerima metoda rada i kreiranja IOOP-a za učenike s teškoćama.

U posljednjem dijelu susreta proslijeđene su informacije i najavljeni događaji vezani uz stručno usavršavanje i buduće susrete.

Susret smo završili kako smo ga i započeli – molitvom uz gestikulaciju, metodom primjenjivom i primjerenom za sve naše vjeroučenike, a osobito učenike s teškoćama.

Barbara Sipina, voditeljica vijeća

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

S velikim problemima trebali bismo se baviti, dok su još sasvim mali.

Jadwiga… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.