Održano ŽSV gimnazije – Zagreb

XV. gimnazija, Zagreb

 

Predvečerje prvog petka u mjesecu okupilo je vjeroučitelje u gimnazijama grada Zagreba na stručno usavršavanje u organizaciji i domaćinstvu prof. Velimira Mandića, vjeroučitelja u XV. gimnaziji.

Splet planiranih i realiziranih etapa susreta činili su prigodni, propitujući i poticajni osvrt na minulo razdoblje online nastave pročelnice Ureda za vjeronauk dr.sc. s. Valentine Mandarić, predavanje na temu Interkulturalne kompetencije vjeroučitelja prof. dr. sc. Kristine Vujica te dvije radionice pod vodstvom prof. Mandića u kojima su vjeroučitelji propitivali osobne interkulturalne kompetencije.

Posebno dojmljiv dio susreta ostvario se u  grupnom radu u kojem su vjeroučitelji zauzeto, spontano, dinamično i nadasve kreativno ostvarili ishode planiranih radionica. Istaknuta je otvorenost i suradnja među kolegama te podijeljena poticajna iskustva. Nenadmašivo je bogatstvo osobnog susreta koji nas zapravo potiče da budemo ljudi mašte, a ne službenici aparata – kako je jednom prilikom istaknuo kard. Ratzinger.

 

s. Marta Vunak

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.