Clanak

Održano ŽSV Novi Zagreb

OŠ Frana Galovića, Zagreb

U ponedjeljak 14. siječnja 2019. u prostorijama OŠ Frana Galovića u Zagrebu održano je ŽSV vjeroučitelja s područja Novog Zagreba. Molitveno-meditativni početak je predvodila Janja Škraba-Stanešić, voditeljica Vijeća. Stručno usavršavanje za učitelje/nastavnike na županijskoj razini organiziralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme II (CKR II), Obrazovna reforma Škola za život.

Skup je počeo aktivnošću „ljudski spektogram“ s nekoliko zabavnih pitanja, a zatim s nekoliko pitanja o kurikulumu i Školi za život:

* Jeste li pročitali kurikulum Katoličkog vjeronauka?

* Je li vaš stav o Školi za život više pozitivan ili negativan?

* Treba li vjeronauk biti dio Škole za život?

Kolege vjeroučitelji iz radne skupine Anita Bakovljanec i Krešimir Biršić su kroz predavanje i radionicu nastojali Vijeće upoznati sa promjenama koje donosi kurikularna reforma. ŽSV su detaljno upoznali s radom na Loomenu i svima koji to još nisu učinili pružena je pomoć za ulazak u učionicu Katoličkog vjeronauka. Pokušali su kolege motivirati da svakako prođu edukaciju u Loomenu. Kolege su uputili kako otvoriti predmetni digitalni metodički priručnik te su ga svi pregledali. Učitelji su pokazali zadovoljstvo materijalima koji se nalaze u digitalnom metodičkom priručniku.

U drugom dijelu skupa mentori su sudionicima predstavili poučavanje kroz metodu rješavanja problema te su proveli radionicu u kojoj su sudionici aktivno sudjelovali podijeljeni u četiri skupine. Na sva pitanja su mentori spremno odgovarali. Rad je protekao u vedrom ozračju. Bilo je zanimljivo i korisno. Završili smo ga zahvalom i molitvom voditeljice Vijeća.

Janja Škraba-Stanešić, prof. mentor

 

IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Mudrost ne stanuje samo u jednoj kući.

Afrička narodna mudrost

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.