Clanak

Održano ŽSV Novi Zagreb

OŠ Frana Galovića 

Županijsko stručno vijeće  vjeroučitelja Novoga Zagreba održano je 4. prosinca 2019. god. u OŠ Frana Galovića. Molitveno-meditativni početak je pripremila i predvodila vjeroučiteljica Ida Blažević.

Unapređivanje školskog ozračja bila je tema korisne, zanimljive i vesele radionice koju je održala pedagoginja škole Mara Stojanac. Različitim aktivnostima je naglasila koliko je za unapređivanje školskog ozračja važna pozitivna slika o sebi, empatija, komunikacija i timski rad. Bilo je poticajno te će poslužiti da svatko od nas pronađe način i vrijeme kako unaprijediti školsko ozračje.

U drugom dijelu kroz primjere dobre prakse, voditeljica vijeća Janja Škraba-Stanešić je održala interaktivno predavanje na temu Aktivno učenje-aktivna nastava jer suvremena nastava temelji se na ideji aktivnog učenika koji kroz istraživanje i interakciju s drugim učenicima usvaja nove spoznaje i razvija svoje vještine.

Vjeroučitelji su informirani o nadolazećim edukacijama i događanjima koje će se održavati tijekom godine, a nakon radnog dijela uslijedilo je ugodno iznenađenje: posjet sv. Nikole. Uz prigodnu poruku o važnosti uloge vjeroučitelja u učionici i zbornici, istaknuo je kako moraju govoriti u zgodno i nezgodno vrijeme, paliti svjetlo vjere u srcima djece i odraslih i kako nikada nisu sami jer Bog je s njima kad god govore i nastupaju u Njegovo ime. Nakon što je sv. Nikola podijelio simbolične poklone nastavljeno je druženje u radosnom okruženju. Susret je završio molitvom. 

                                                               Voditeljica ŽSV-a vjeroučitelja – Novi Zagreb

                                                                                                  Janja Škraba-Stanešić

  

 

 

 

 

IZDVAJAMO

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Mržnja izaziva svađu, a ljubav pokriva sve pogreške.

Mudre izreke 10,12

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.