Održano ŽSV Novi Zagreb

OŠ Frana Galovića, Zagreb

 

U srijedu 18. svibnja 2022. u 18 i 30 sati u prostorijama OŠ Frana Galovića u Zagrebu održano je ŽSV-e vjeroučitelja Novog Zagreba. Meditativno-molitveni početak pripremio je i vodio vjeroučitelj Tomislav Šerkinić.

            Predavanje na temu „Biti vedar i radostan vjeroučitelj – između očekivanja i stvarnosti“, koje je popraćeno poticajnom prezentacijom, održao je kolega Josip Štefanac. Zanimljivom koncepcijom kroz deset pitanja osvijestio nam je tko smo i što smo i tko i kakvi bismo trebali biti. Naglasio je da biti radostan i vedar čovjek, a zatim isto takav vjeroučitelj/ica prije svega je Božja milost! Predložio nam je konkretne poticaje i primjere za rast u radosti i vedrini. Predavanje je bilo vrlo poticajno i uvijek dobro došlo vraćanje na izvore. Nakon predavanja, na poticaj predavača, uslijedilo je svjedočenje kolega na koji način i gdje crpe duhovnu snagu.

Kolegica Kristina Raič je govorila o izvannastavnim aktivnostima u nastavi vjeronauka. Bilo je posebno zanimljivo jer nam je u goste dovela 6 učenika Vjeronaučne skupine koji su kroz nekoliko točaka pokazali što i kako stvaraju na vjeronaučnoj izvannastavnoj aktivnosti.

Voditeljica vijeća Janja Škraba-Stanešić je provela SWOT analizu ŽSV-a. Objasnila je što je i čemu služi navedena analiza. Kolege su imali priliku predložiti teme za buduća stručna vijeća. Pohvalili su dosadašnji izbor tema jer su vrlo aktualne. Bilo je sadržajno, korisno i poticajno. Susret je završen molitvom i ugodnim druženjem.                                           

                                                     

Janja Škraba-Stanešić, voditeljica ŽSV-a

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.