Održano ŽSV Samobor – Jastrebarsko

OŠ Klinča Sela

 

U ponedjeljak 19. ožujka 2018., na blagdan sv. Josipa, sudjelovali smo na županijskom stručnom skupu vjeroučitelja regije Samobor – Jastrebarsko u OŠ Klinča Sela. Stručni skup smo započeli molitvom sv. Josipu.

U prvome djelu skupa slušali smo o Misijskoj djelatnosti Crkve u svijetu koje nam je predstavila Ines Sosa Meštrović. Čuli smo o počecima Papinskih misijskih djela, osobama koje su ih pokrenule te o važnosti misionarenja u našem svakodnevnom životu. Ne možemo svi poći u daleke zemlje i naviještati Krista, ali poput sv. Male Terezije možemo moliti, postiti i prikazivati svakodnevne žrtve za snagu i uspjeh misionara. Malim odricanjima i poticanjem naših vjeroučenika, naših bližnjih, prijatelja i obitelji možemo razvijati misijsku svijest među ljudima nastavljajući djelo našeg Gospodina, uz riječi: „Pođite po svem svijetu, propovijedajte Evanđelje svemu stvorenju“ (Mk 16, 15).

U drugom dijelu stručnoga skupa voditeljica vijeća Ilijana Jurčević predstavila je metode kritičkog mišljenja u nastavi koje zahtijeva moderna škola i cjeloživotno učenje razvijajući kompetencije i vještine potrebne našim vjeroučenicima u suvremenom svijetu. Kritičko mišljenje je svrhovito prosuđivanje čiji je rezultat analiza, evaluacija i zaključivanje, kao i objašnjenje dokaznih, konceptualnih, metodoloških, kriterijskih ili kontekstualnih razmatranja na kojima se temelji prosuđivanje. Mišljenje koje nije kritičko puko je primanje i zadržavanje informacija – samo posjedovanje, ali ne i primjena skupa vještina, ili čak uporaba tih vještina, ali bez uvažavanja njihovih ishoda.

U trećemu dijelu skupa vjeroučitelj Josip Kunac progovorio nam je o vjeronaučnim materijalima koje je napisao, organizirao i stavio na Google disk. Tamo su i drugi vjeroučitelji stavljali svoje materijale te nam je dao pristupnicu i sve nas pozvao da stavimo svoje materijale koje koristimo u nastavi vjeronauka.

Stručni skup smo završili molitvom sv. Josipu. 

Ilijana Jurčević

 

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Starost, kakvu bi se željelo imati, kvari starost koju se ima.

Paul von… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.