Održano ŽSV Samobor – Jastrebarsko

OŠ Klinča Sela

  

Na Županijskom stručnom vijeću vjeroučitelja u OŠ Klinča Sela je održana vrlo zanimljiva dramska radionica "Mamci". Radionicu je vodila dramska pedagoginja Ivana Marijančić.

Dramske igre i vježbe potiču na intenzivniju komunikaciju, gledanje, slušanje, zapažanje. One su često mamci pomoću kojih osobe koje ih igraju zaborave na otpore koje imaju, zaborave na razmirice u grupi, na svoje strahove, sram i stres jer su fokusirani na zabavan zadatak.

Široko područje dramskog odgoja obiluje takvim vježbama, a na ovoj radionici posebno su odabrane vrlo lagane vježbe - mamci - koji se u svijetu koriste u radu s "težim" grupama, zadaci pomoću kojih pokušavamo osobe koje imaju otpor i teže komuniciraju navesti na pozitivnu suradnju.

U prvom dijelu radionice radili su se različiti mamci, a u drugom dijelu vjeroučitelji su uvježbavali postupak koji može poslužiti u odgojnom radu, u situacijama kada je važno donijeti odluku, kada imamo suprotstavljene strane. Postupak započinje improviziranjem postavljene situacije, a zatim se razvija kroz dramske vježbe, s ciljem da se problem sagleda iz više uglova, te postigne šira slika i na kraju optimalan ishod.

„Mamci“ su koristan i praktičan rad primjenjiv na svakom satu i za svaki predmet  na kojem želimo kroz igru navesti učenike na aktivnu participaciju u situaciji koju želimo raspraviti s grupom.

 

(izvor: https://dramradionice.wixsite.com/ivana-marijancic  )Iva

  Josip Kunac, voditelj ŽSV-a

 

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Mudre se izreke pišu nažalost  za druge, a rijetko za sebe.

Abel Durfresnes

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.