Održano ŽSV Sesvete – Dugo Selo

OŠ Vugrovec-Kašina

ŽSV vjeroučitelja s područja Sesvete – Dugo Selo započeo je u 18 sati, pozdravom i molitvom koju je predvodila voditeljica vijeća Mirjana Novak. Okupljenima je predstavljen dnevni red, nakon čega je uslijedilo predavanje predstojnice Ureda za vjeronauk s. Valentine Mandarić, na temu Kvalitetna komunikacija u radu s učenicima.

Sljedeća predavačica, mr. sc. Đurđica Culjak, iznijela je svoja iskustva rada i istraživanja na području digitalnog scenarija poučavanja, s naglaskom na STEM timu, čijeg je ona dio. Uslijedila je radionica koju je vodila kolegica Mirjana Novak. Pokazala je neke svoje online materijale za nastavu Katoličkog vjeronauka, ali i druge materijale koji se mogu koristiti u nastavi Katoličkog vjeronauka, npr. lenta vremena u izdanju Školske knjige (materijali za nastavu povijesti) i sl.

Voditeljica je zatim vjeroučiteljima podijelila primjer jednoga scenarija u kojemu su ostavljene mogućnosti za osmišljavanje jednog digitalnog scenarija za Katolički vjeronauk. Rad je bio u grupama po 6 vjeroučitelja. Većini je to bio prvi susret s scenarijem poučavanja. Voditeljica je svakoj grupi pomagala jer nije bio cilj da se napravi stvarni scenarij, nego da se tek otvore „prozori“, da se vjeroučitelje upozna sa scenarijima i da se razbije otpor i nesigurnost u vlastite vještine i sposobnosti. Dogovoreno je da voditeljica svima proslijedi sve materijale i popis različitih web-alata za različite aktivnosti.

Susret je završio molitvom.

Andrijana Ćavar

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Svaki dan moramo iznova započinjati.

Franjo Asiški

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.