Clanak

Održano ŽSV Velika Gorica

OŠ E. Kvaternika, Velika Gorica

U Osnovnoj školi E. Kvaternika u Velikoj Gorici 16. listopada 2019. održano je Županijsko stručno vijeće vjeroučitelja velikogoričko-odranskog dekanata. Susret je započeo molitveno- meditativnim početkom koji je vodila vjeroučiteljica-mentor Ivana Zec. Nakon kratke molitve slijedila je pozdravna riječ voditeljice vijeća, vjeroučiteljice-savjetnice Martine Filipović koja nas je uvela u sadržaj vijeća.

Cijeli sadržaj bio je zamišljen u dva dijela. U prvom dijelu upoznali smo se s temom „Dramske igre i tehnike na biblijskom tekstu“. Gošće predavačice su savjetnica Nataša Roginek, prof. i dramska pedagoginja, i mentorica Silvija Roginek koje su nas upoznale s novim metodama i tehnikama za pripremu vjeroučenika za dramski sadržaj. Vjeroučitelji su s oduševljenjem bili glumci te pokazali svoju kreativnost, a zatim objeručke prihvatili sugestije na koji način nešto „popraviti“ te na taj način bolje učenike uvesti u dramski sadržaj.

U drugom dijelu predavanja dotaknuli smo se korištenja digitalnih aplikacija. Gost predavač bila je Dalija Kager, učiteljica RN i informatike. Dalija nam je pokazala na koji način pripremiti ponavljanje vjeronaučnog sadržaja, ponavljanje za ispit ili možda samu provjeru znanja u interaktivnim alatima zabavnog sadržaja – Kahoot-u i Learning App-u.

Na samom kraju smo zaključili da svaki novi oblik učenja za nas vjeroučitelje je uvijek plodonosan i da nas nova znanja vode uvijek istom cilju – „Uvijek prihvatiti nove izazove koje nam Bog daje.“

Marija Đuračić, vjeroučiteljica

 

IZDVAJAMO

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Predbožićni susret kardinala Bozanića s predstavnicima…

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 18. prosinca 2019. godine u Nadbiskupskom… VIŠE

Mudar sin veseli oca, a lud sin žalost je majci svojoj.

Mudre izreke… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.