Održano ŽSV vjeroučitelja Zagreb - Istok

OŠ Marina Držića, Zagreb

 

U srijedu 16. siječnja 2019. u prostorijama OŠ Marina Držića u Zagrebu održano je ŽSV vjeroučitelja. Molitveno-meditativni početak je predvodila s. Mara Matanović, voditeljica Vijeća.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je Stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike predmeta Vjeronauk na županijskoj razini u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme II (CKR II), Obrazovna reforma Škola za život financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Mentori Anita Bakovljanec i Krešimir Biršić proveli su nas kroz edukativno predavanje kako bismo se što bolje pripremili za Školu za život koja nas očekuje u prvim i petim razredima osnovne škole te u prvom razredu srednje škole.

Edukacija se sastojala od predavačkog i radioničkog dijela. U prvome dijelu mentori su nam pojasnili razloge promjena te prezentirali kako i na koji način ćemo se pripremati za Školu za život u nadolazećim mjesecima. U drugom dijelu smo se upoznali sa načinom rada u virtualnoj učionici te ulogom u obrazovnoj reformi. Prikazani i pojašnjeni su nam digitalni metodički udžbenici te dani konkretni primjeri iz prakse. U trećem dijelu bili smo podijeljeni u šest skupina. Dvije po dvije skupine odrađivale su zadatke koji se mogu koristiti u virtualnoj, ali i u učioničkoj nastavi. Nakon odrade morali smo pojasniti što i kako smo radili te se kritički osvrnuti na rad kolega.

Edukacija je bila zanimljiva, dinamična i korisna. Mentori su profesionalno i stručno odgovarali na sva naša pitanja i pojašnjavali nejasnoće. Na kraju smo ispunili evaluacijske listiće, a susret je završio molitvom. 

Jelena Mihalić, prof. mentor


 

IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Ne postoji sreća, koja bi bila ravna nutarnjem miru.

Simone Weil

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.