Clanak

Održano ŽSV Zagreb – Istok

U utorak 13. veljače 2018. održano je županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Zagreb – Istok. Susret je započeo molitvom koju je predvodila s. Mara Matanović, voditeljica vijeća. Jelena Mihalić održala je predavanje na temu „Vrednovanje u nastavi vjeronauka“.

Članovima Vijeća izložen je prijedlog novog kurikuluma o opisnom i brojčanom načinu vrednovanja kao i o predloženim elementima ocjenjivanja. Nakon izlaganja uslijedila je radionica Elementi, oblici i kriteriji vrednovanja u nastavi vjeronauka tijekom koje su vjeroučitelji mogli iznijeti primjere iz prakse: kako i na koji način vrednuju elemente ocjenjivanja, što provjeravaju i ocjenjuju, koje oblike i načine provjeravanja i ocjenjivanja koriste u svome radu te koje indikatore odnosno kriterije primjenjuju. Kolegice i kolege su se usuglasili da bi zadržali sva četiri elementa ocjenjivanja u radu, posebno naglasivši kulturu međusobne komunikacije jer se na taj način opisuje, izražava i primjenjuje odgojna dimenzija predmeta koji je specifičan. Nakon iznošenja osobnih iskustava i debate uslijedio je kratki osvrt na Katehetsku zimsku školu s posebnim osvrtom na Scenarije poučavanja.

Voditeljica vijeća informirala je članove o Katehetskim školama, modulima i temi sljedećega susreta, koji će se održati u svibnju. Stručni skup završio je molitvom.

Jelena Mihalić, prof. mentor

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Vrijeme postaje dragocjeno tek kad ga darujemo drugome.

Hans Engel

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.