Clanak

Održano ŽSV Zagreb – Istok

U utorak 13. veljače 2018. održano je županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Zagreb – Istok. Susret je započeo molitvom koju je predvodila s. Mara Matanović, voditeljica vijeća. Jelena Mihalić održala je predavanje na temu „Vrednovanje u nastavi vjeronauka“.

Članovima Vijeća izložen je prijedlog novog kurikuluma o opisnom i brojčanom načinu vrednovanja kao i o predloženim elementima ocjenjivanja. Nakon izlaganja uslijedila je radionica Elementi, oblici i kriteriji vrednovanja u nastavi vjeronauka tijekom koje su vjeroučitelji mogli iznijeti primjere iz prakse: kako i na koji način vrednuju elemente ocjenjivanja, što provjeravaju i ocjenjuju, koje oblike i načine provjeravanja i ocjenjivanja koriste u svome radu te koje indikatore odnosno kriterije primjenjuju. Kolegice i kolege su se usuglasili da bi zadržali sva četiri elementa ocjenjivanja u radu, posebno naglasivši kulturu međusobne komunikacije jer se na taj način opisuje, izražava i primjenjuje odgojna dimenzija predmeta koji je specifičan. Nakon iznošenja osobnih iskustava i debate uslijedio je kratki osvrt na Katehetsku zimsku školu s posebnim osvrtom na Scenarije poučavanja.

Voditeljica vijeća informirala je članove o Katehetskim školama, modulima i temi sljedećega susreta, koji će se održati u svibnju. Stručni skup završio je molitvom.

Jelena Mihalić, prof. mentor

 

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Nada i radost najbolji su liječnici.

Wilhelm Raabe

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.