Održano ŽSV Zagreb – Istok

U utorak 16. veljače 2022. u 18.30 sati pomoću aplikacije Microsoft Teams održano je ŽSV vjeroučitelja Zagreb – Istok. Molitveno-meditativni početak je predvodila s. Mara Matanović, voditeljica Vijeća. 

Marija Tomečak, mag.theol.,mag. soc. rada, logoterapeut, i Martin Kajtazi, mag.theol., logoterapeut, održali su predavanje na temu „Logoterapija u katoličkom vjeronauku“. Pojasnili su nam značenje riječi logoterapije, paradoksalne intencije, derefleksije i autotranscedencije te nam osvijestili vrijednosti koje vode prema smislu života. Potaknuli su nas na promišljanje o primjeni logoterapije u nastavi vjeronauka koje su potkrijepili konkretnim primjerima. Da bismo mogli prepoznati narušena stanja naših učenika, potrebno je pokušati prevenirati buduće poteškoće i bolesti. Predložili su odgojne metode koje su potrebne kako bismo razvili samopoštovanja prema sebi i drugima, pridonoseći zdravim međuljudskim odnosima kako s učenicima tako i s kolegama i roditeljima.

Tema je bila hvalevrijedna jer je u nama osvijestila promišljanje o vjeroučitelju kao donositelju smisla u svim segmentima vjerničkog i općeljudskog života.

Voditeljica vijeća, s. Mara Matanović, informirala nas je o svim novostima te potaknula na trajno stručno usavršavanje koje se odvija online.

Stručni skup završio je molitvom. 

Jelena Mihalić, prof. savjetnik

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.