Clanak

Otvoreno državno natjecanje iz vjeronauka

Vjeronaučna olimpijada

2. svibnja 2022. natjecatelji i članovi Državnog povjerenstva stigli su u Zadar, smjestili se u hotelu i dobro odmorili za predstojeće državno natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade 2021./2022.

Program je započeo danas, 3. svibnja, u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. u Zadru, nakon čega slijedi raspoređivanje učenika po učionicama u kojima će od 10 sati pisati test, što je ujedno i prvi dio natjecanja. Nakon testa slijedi kulturno-edukativni program za učenike dok Povjerenstvo vrednuje testove i objavi privremenu ljestvicu poretka.

Podršku natjecateljima iz svojih nad/biskupija pružaju i predstavnici i predstavnice Ureda za vjeronauk i drugih Katehetskih ureda.

 

Na natjecanju sudjeluje 160 učenika iz osnovnih i srednjih škola s područja cijele Republike Hrvatske, a Zagrebačku nadbiskupiju predstavlja šest vrijednih ekipa: OŠ Dragutina Tadijanovića iz Zagreba (mentor Plamenko Nosić), OŠ E. Kvaternika iz Velike Gorice (mentorica Nataša Čurić) i OŠ Pantovčak (mentorica s. Monika Brčić) te I. gimnazija iz Zagreba (mentorica Barbara Kačar), XV. gimnazija iz Zagreba (mentor Velimir Mandić) i III. gimnazija iz Zagreba (mentor Stjepan Pavek).

Svim natjecateljima i mentorima želimo puno uspjeha na natjecanju, a ponajviše lijepih trenutaka za cjeloživotno sjećanje uz nova poznanstva i prijateljstva – što je i konačni cilj ovoga natjecanja!

IZDVAJAMO

SŠ – konačna ljestvica nadbiskupijskog natjecanja

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka – Zagrebačka nadbiskupija   Nadbiskupijsko natjecanje… VIŠE

OŠ – konačni poredak nadbiskupijskog natjecanja

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne škole u Zagrebačkoj nadbiskupiji je… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Srdačna riječ ne stoji ništa, a ipak je lijep poklon.

Daphne du Maurier

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.