Posjet gradu Heroju

OŠ Frana Galovića, Zagreb

  

Učenici osmih razreda OŠ Frana Galovića su 1. i 2. veljače u sklopu terenske nastave posjetili grad Vukovar. Bilo je dirljivo i poučno i kako reče jedan učenik: “Jedno je slušati i gledati na televiziji o stradanjima Vukovara, a sasvim nešto drugo kada o stradanjima slušaš u ovome gradu, u kojemu se unatoč vremenu osjećaju posljedice i danas!“ Na Ovčari su učenici izmolili molitvu koju je pripremio jedan roditelj: 

Bože, neizmjerna Ljubavi!

Stvorio si čovjeka na svoju sliku. I kad se grijehom od tebe udaljio, nisi mu uskratio svoga milosrđa već si ga obasipao blagoslovom svoga saveza te naposljetku učinio da svim ljudima u Kristu zasine Put, Istina i Život.

Pogledaj na nas, polaznike osmoga razreda Osnovne škole Frana Galovića iz Zagreba, i udijeli nam snagu Duha Svetoga: da istinski prihvaćamo Evanđelje i nepodijeljena srca nasljedujemo put Tvoje ljubavi.

Ratna su stradanja duboko ranila naš narod, građane ove zemlje. Dobrotom i žrtvom naših branitelja danas smo ovdje, na mjestu teških stradanja onih koji su branili svoje živote, svoje najmilije, svoj dom i svoju domovinu. Susret s patnjom i žrtvom koju su podnijeli za svakoga od nas je potresan i bolan.

Poput njih upravljamo svoj pogled na križ Isusa Krista i molimo onu snagu koju su i oni imali, u najtežim trenucima života nisu zdvajali nego su molili, molili su da im unatoč svega ne prestane svijetliti spasenje i Isusova zapovijed ljubavi.

Ovdje (na Ovčari) i na svim mjestima gdje smo stradavali zahvaljujemo ti za milost kršćanskoga svjedočenja u našemu narodu – za brojna junačka srca malih i velikih, znanih i neznanih – u kojima nije prevladala mržnja, već je, unatoč kušnjama, u njima pobjeđivala utjeha vjere i snaga Tvoje ljubavi.

Gospodine, bez prestanka nas nadahnjuj svojom ljubavlju!

Jedino ona će nam pokazivati pravi put – kako nam je zahvalno cijeniti žrtvom stečenu slobodu i kako nam je iskrenim opraštanjem čistiti duh; kako nam je pružati ruke na pomirenje i, ištući od Tebe mudrost, graditi istinski mir.

Po Kristu, Gospodinu našem. Amen!“ 

Marijan Stanešić


IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Otkako ne tražim više samu sebe, živim najsretnijim životom koji se može zamisliti.

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.