Posjet gradu Heroju

OŠ Frana Galovića, Zagreb

  

Učenici osmih razreda OŠ Frana Galovića su 1. i 2. veljače u sklopu terenske nastave posjetili grad Vukovar. Bilo je dirljivo i poučno i kako reče jedan učenik: “Jedno je slušati i gledati na televiziji o stradanjima Vukovara, a sasvim nešto drugo kada o stradanjima slušaš u ovome gradu, u kojemu se unatoč vremenu osjećaju posljedice i danas!“ Na Ovčari su učenici izmolili molitvu koju je pripremio jedan roditelj: 

Bože, neizmjerna Ljubavi!

Stvorio si čovjeka na svoju sliku. I kad se grijehom od tebe udaljio, nisi mu uskratio svoga milosrđa već si ga obasipao blagoslovom svoga saveza te naposljetku učinio da svim ljudima u Kristu zasine Put, Istina i Život.

Pogledaj na nas, polaznike osmoga razreda Osnovne škole Frana Galovića iz Zagreba, i udijeli nam snagu Duha Svetoga: da istinski prihvaćamo Evanđelje i nepodijeljena srca nasljedujemo put Tvoje ljubavi.

Ratna su stradanja duboko ranila naš narod, građane ove zemlje. Dobrotom i žrtvom naših branitelja danas smo ovdje, na mjestu teških stradanja onih koji su branili svoje živote, svoje najmilije, svoj dom i svoju domovinu. Susret s patnjom i žrtvom koju su podnijeli za svakoga od nas je potresan i bolan.

Poput njih upravljamo svoj pogled na križ Isusa Krista i molimo onu snagu koju su i oni imali, u najtežim trenucima života nisu zdvajali nego su molili, molili su da im unatoč svega ne prestane svijetliti spasenje i Isusova zapovijed ljubavi.

Ovdje (na Ovčari) i na svim mjestima gdje smo stradavali zahvaljujemo ti za milost kršćanskoga svjedočenja u našemu narodu – za brojna junačka srca malih i velikih, znanih i neznanih – u kojima nije prevladala mržnja, već je, unatoč kušnjama, u njima pobjeđivala utjeha vjere i snaga Tvoje ljubavi.

Gospodine, bez prestanka nas nadahnjuj svojom ljubavlju!

Jedino ona će nam pokazivati pravi put – kako nam je zahvalno cijeniti žrtvom stečenu slobodu i kako nam je iskrenim opraštanjem čistiti duh; kako nam je pružati ruke na pomirenje i, ištući od Tebe mudrost, graditi istinski mir.

Po Kristu, Gospodinu našem. Amen!“ 

Marijan Stanešić


IZDVAJAMO

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Duhovne vježbe za vjeroučitelje na Krasnom Od 28.…

Dvadeset sedmero hodočasnika dolazi u Krasno. Penjemo se na goru zavojitom cestom. Dočekuju nas sunce… VIŠE

Mudrost ne stanuje samo u jednoj kući.

Afrička narodna mudrost

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.