Posljednja večera

Vjeroučitelji dijele… aktivnost za predškolce

Pripremila: Snježana Catela

 

Pripovijest

Isus je htio proslaviti posljednju pashalnu večeru u društvu svojih prijatelja. Znao je da će uskoro umrijeti i bio je tužan, no njegovi prijatelji nisu znali razlog. Isus ih je poticao da vole jedan drugoga kao što je on volio svakoga od njih.

Tijekom večere jeli su kruh i pili vino, a Isus ih je zamolio da ga se sjete svaki puta kad se sastanu na proslavi.

Poslije večere Isus je htio moliti. Otišao je u vrt na Maslinsku goru, a nekoliko učenika ga je slijedilo. Iznenada se pojavio Juda u pratnji vojnika glavnih svećenika koji su uhitili Isusa. Odveli su ga Pilatu koji je bio upravitelj.

Pilat je upitao Isusa je li on sin Božji, a on je odgovorio: Ti kažeš. Upravitelj je smatrao da je Isus nedužan, ali glavari svećenički htjeli su Isusovu smrt. Pilat im je predao Isusa.

Isus je umro na križu na brežuljku izvan grada. Isusovi prijatelji su ga pokopali u pećini i velikim kamenom zatvorili ulaz. Bio je petak.

U nedjelju ujutro došle su na grob žene. Obje su se zvale Marija. Vidjele su da je kamen pomaknut a Isusa nije bilo unutra. Iznenada se anđeo spustio s neba i rekao ženama da je Isus uskrsnuo i da je živ.

Žene su trčale i s velikim veseljem otišle javiti Isusovim prijateljima što se dogodilo.

Svi su se radovali!

 

Aktivnost za djecu

Draga djeco, u čast ovog događaja, Isusovog uskrsnuća, svakog proljeća slavimo Uskrs. Kao što se Isus vratio u život tako se i priroda svakog proljeća budi. Raste cvijeće, drveće dobiva novo lišće, ptice savijaju gnijezda, a iz jaja na svijet dolaze novi ptići. Sve kliče i raduje se životu.

Za svečanost Uskrsa pripremamo lijepo ukrašen stol na koji stavljamo kruh, jaja, meso, kolače, mladi luk.. Možeš li se prisjetiti još nečega? što bi ti htio da se ovog Uskrsa nalazi na tvom stolu?

Sada smo svi kod kuće jer oni koji brinu o našem zdravlju rekli su nam: Ostani doma. Predlažem ti zanimljivu aktivnost u kojoj možeš sudjelovati uz malu pomoć roditelja ili starije braće.

 

Materijal

- kolaž papir

- škare

- ljepilo

- kvačice za rublje

- jaja

 

Izrada

Od kolaž papira izrežite trake širine 2,5 cm i dužine 20 cm. Umjesto kolaža može poslužiti i bilo koji drugi papir koji možete sami obojati ili ukrasiti po želji.

Rubove namažite ljepilom i pričvrstite kvačicom za rublje dok se ne posuše. To će biti stalak za jaja.

Pripremite neku lijepu podlogu poput papirnatog tanjura ili od kartona sami izrežite okrugli oblik kao da je tanjur. Možete na njemu nacrtati cvijeće ili pisanice te na njega posložiti po želji pripremljene stalke za jaja s kojih ste skinuli kvačice.

Umetnite kuhana jaja ili pisanice koje ste prethodno ukrasili.

Od preostalih trakica može se njihovim križanjem isplesti košarica.

Uživajte u uskrsnom doručku sa svojom obitelji. Pri tom izrecite neku lijepu zahvalicu koju ste sami osmislili i sudjelujte s obitelji u molitvi.

 

        

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Nada i radost najbolji su liječnici.

Wilhelm Raabe

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.