Clanak

Predstavljena knjiga Ilije Nikolića

Zaprešić

Vjeroučitelj i trajni đakon Ilija Nikolić predstavio je svoju novu knjigu „Ecclesia sti. Petri de Crapina – Crkva sv. Petra od Krapine“. Ovo je treća od četiri knjige koliko ih je autor napisao, a posvećena je Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću.

Nakon 2005. godine kada je napisao knjigu „Kardinale, oprosti“, posvećenu sramotnom događaju iz 1945. godine kad je u Zaprešiću kamenovan kardinal Stepinac, napisao je knjigu „Kardinale, hvala“ 2014. godine kao spomen na duhovni rast župe. Ovom knjigom priključio se slavlju u povodu 150 godina izgradnje crkve sv. Petra apostola ispred koje je blagoslovljeno poprsje bl. Alojzija Stepinca koji je i utemeljitelj župe. O knjizi su govorili recenzent knjige prečasni Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, prof. povijesti i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, te župnik i zaprešićki dekan te nakladnik ove knjige velečasni Ivan Frkonja.

Autor knjige Ilija Nikolić istaknuo je radost što je uspio u ovoj knjizi sažeti brojne činjenice vezane uz malu župnu crkvu na ulazu u Zaprešić koja pamti teška i lijepa vremena. Istaknuo je kako se nada da će ovo biti temelj za buduće naraštaje koji će dopunjavati knjigu, a svečanost su uveličali i mladi glazbenici koji su izveli nekoliko sakralnih pjesama. 

Dražen Mufić

 

 

IZDVAJAMO

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Predbožićni susret kardinala Bozanića s predstavnicima…

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 18. prosinca 2019. godine u Nadbiskupskom… VIŠE

Mudrost ne stanuje samo u jednoj kući.

Afrička narodna mudrost

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.