Clanak

Škola za život

Međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje s temom Škola za život – Katolički vjeronauk održan je u prostorijama Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu 4. rujna 2019. s početkom u 10 sati. Susretu su nazočili vjeroučitelji s područja Zagrebačke nadbiskupije te Bjelovarsko-križevačke, Varaždinske i Sisačke biskupije, a organizatori viši savjetnici mr. sc. Gordana Barudžija i Dalibor Adžić iz Agencije za odgoj i obrazovanje vodili su susret koji je proveden kroz nekoliko točaka, a s ciljem ponavljanja kurikularnoga planiranja i odgovaranja na aktualna pitanja vezana uz Školu za život te kao uvod u temu istraživačkoga učenja.


Susretu su nazočili i mons. Tomislav Subotičanec kao izaslanik kardinala Josipa Bozanića, rektor Međubiskupijskog sjemeništa vlč. Matija Pavlaković, ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije Ljuba Jurić, prof., te predstojnici Katehetskih ureda, odnosno Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić, mr. sc. Damjan Koren i s. Smilja Čirko, prof., te savjetnica Ivanka Petrović, a s Katoličkog bogoslovnog fakulteta dr. sc. Amabilis Jurić i dr. sc. Denis Barić. U pozdravnom je govoru mons. Subotičanec istaknuo pozdrav zagrebačkog nadbiskupa i metropolita Josipa Bozanića uz iskrene želje za uspješan početak nove školske godine. „U otvorenosti i raspoloživosti za nove horizonte unutar odgojno-obrazovog procesa pozvani smo, prije svega, ostati vjerni svome poslanju, a to je vjernost Gospodinu čija smo slika u ovome svijetu, savršeno ostvarena u Isusu Kristu. Kao nositelji odgojno-obrazovnog zadatka gradite i usađujte u srca učenika sve one vrijednosti koje promiču ostvaruju izgradnju pune ljudske i kršćanske zrelosti u vjeri, nadi i ljubavi. Neka u vama i po vama“, poručuje mons. Subotičanec, „vjeronauk doista bude Škola za život generacijama koje stasaju. Škola u kojoj će doći – kako apostol Pavao kazuje u Poslanici Efežanima – do čovjeka savršena, do mjere uzrasta punine Kristove.“


Na pitanja pod naslovom Sve što ste željeli znati o reformi, a niste se usudili pitati odgovarali su Anita Bakovljanec, Ivana Hac, Gordana Barudžija, Krešimir Biršić, Ivan Mikolić i Dalibor Adžić, a nakon pauze su članovi mentorskog tima Anita Bakovljanec i Krešimir Biršić pod naslovom Kurikulsko planiranje donijeli primjere planiranja eksperimentalnih škola. Interaktivno predavanje na temu Istraživačko učenje održali su Ivana Hac i Ivan Mikolić, također članovi mentorskog tima.

IZDVAJAMO

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Predbožićni susret kardinala Bozanića s predstavnicima…

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 18. prosinca 2019. godine u Nadbiskupskom… VIŠE

Što je prolazno, upotrebljavaj; što je vječno, za tim teži.

Toma Kempenac

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.