Slijediti glas srca

OŠ Frana Galovića, Zagreb

 

Povodom Misijskog dana u OŠ Frana Galovića, na poziv vjeroučiteljice Janje Škraba-Stanešić, 24. listopada smo ugostili volontera udruge „Kolajna ljubavi“ Luku Posilovića, studenta 5. godine FER-a. Održao nam je poticajno predavanje o volontiranju i radu udruge. Luka nam je ispričao svoja iskustva volontiranja u sirotištu sv. Ante u Tanzaniji (Afrika) te opisao kako izgleda jedan tipičan dan u sirotištu. Slušajući o djeci koja žive sretno u skromnim uvjetima zahvaljujući ljudima velikog srca, shvatili smo da sami ne znamo cijeniti ono što imamo i da nikad nismo zadovoljni. Ono što je nama samorazumljivo (hrana, voda, struja) nedostaje u nekim dijelovima svijeta te na tome trebamo biti zahvalni. Uz dinamično predavanje učenici su naučili brojati do 10 na svahili jeziku.

Odlučili smo sudjelovati u humanitarnom projektu „Afrički trbuščići“ koji provodi udruga „Kolajna ljubavi“. Humanitarne akcije koje često provodimo u našoj školi su posebna prilika u kojima učimo misliti na druge, biti nesebični i osjetiti vlastitu radost u radosti drugoga kako nam je Luka poručio i na što nas je svojim svjedočanstvom pozvao! Želimo i na ovakav način živjeti naš moto „Biti razlog nečijeg osmijeha“!

Veselimo se suradnji i zahvaljujemo Luki i svim volonterima udruge „Kolajna ljubavi“ što nam pokazuju primjer kako slijediti glas srca! 

Janja Škraba-Stanešić, dipl. kateheta  

 

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Starost, kakvu bi se željelo imati, kvari starost koju se ima.

Paul von… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.