Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita

Stručni skup za pripravnike i njihove mentore


Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita održana je 18. rujna 2019. s početkom u 14 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Branjugova 1) za pripravnike za stručni ispit i njihove mentore s područja Zagrebačke metropolije.

Uvodni pozdrav i dobrodošlicu uputila je prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk u školi, te je ukratko predstavila predavače i voditelje samog susreta. Susretom su moderirali viši savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordana Barudžija i Dalibor Adžić, prof., a prvo je predavanje održala Tihana Šimunić, prof., voditeljica Odjela za opće poslove u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Pod temom Uvođenje pripravnika u odgojno-obrazovni rad predstavila je pripravnički staž i obveze pripravnika s formalno-pravne strane, a dala je i konkretne savjete za pisanje eseja. Nakon pauze uslijedio je praktični dio susreta, a mentorice Barbara Sipina, prof., i Mirjana Novak, prof., obradile su temu Planiranje i izvođenje vjeronaučne nastave. Pripravnici su tako na konkretnim primjerima sa svojim mentorima uvježbavali postavljanje ciljeva i ishoda nastavne jedinice.

Na kraju stručnoga skupa je mr. sc. Gordana Barudžija na temelju priručnika Agencije za odgoj i obrazovanje govorila o Opažanju nastave vjeronauka, s posebnim naglaskom na koji način i na što obratiti pozornost u opažanju nastave mentora ili pripravnika.

IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Svaki dan moramo iznova započinjati.

Franjo Asiški

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.