Clanak

Studijsko putovanje vjeroučitelja: Stopama hrvatskih svetaca

Ured Zagrebačke nadbiskupije organizira Studijsko putovanje za vjeroučitelje i odgojiteljice na temu Stopama hrvatskih svetaca koje se organizira od 11. do 16. travnja 2023.

Sudionici će posjetiti važna velika i mala mjesta (Skopje, Ohrid, Tirana, Boka Kotorska, Skadar, Međugorje, Travnik…) koja su obilježila živote hrvatskih slugu Božjih, blaženika i svetaca.

Cilj putovanja je edukativne naravi kojim se želi dati doprinos u podizanju kvalitete vjeronauka i osnaživanju profesionalnog i duhovnog profila vjeroučitelja/vjeroučiteljica i odgojiteljica u našoj Nadbiskupiji. Sudionici će se pobliže upoznati s hrvatskim blaženicima i svecima koji su nadahnuće ne samo vjernicima, nego svima koji žele rasti u dobru i svjedočiti evanđeosku dobrotu. Hrvatski blaženici i sveci su dio predmetnog kurikuluma Katoličkog vjeronauka i dio su programa vjerskog odgoja u predškolskim ustanovama.

Studijsko putovanje organizira Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, a odgovorni organizator putovanja je hodočasničko-putnička agencija „Kraljica Mira“.

***

Hodočasnička je grupa oformljena, a još je nekoliko mjesta potencijalno na raspolaganju.

Zainteresirani se mogu dodatno informirati i prijaviti u Uredu za vjeronauk na adresi e-pošte: vjeronauk-tajnistvo@zg-nadbiskupija.hr ili na broju telefona 0992004452 (službeni broj Ureda za vjeronauk).

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.