Clanak

Susret vjeroučitelja početnika i apsolvenata

Susret vjeroučiteljapočetnika i apsolvenata organizirao je Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi u svrhu pripreme mladih vjeroučitelja za rad u školi i u razredu. Radionica je održana 20. listopada 2021. s početkom u 16.00 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Zagreb, Branjugova 1).Susretu je nazočilo 14 mladih vjeroučitelja koji čekaju na angažman u školi.

Vjeroučitelje je pozdravila i u svrhu susreta uvela prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk. Ona je pojasnila specifičnu narav vjeroučiteljskog poziva te je govorila o ulozi Ureda za vjeronauk, kao i ulozi Ministarstva znanosti i obrazovanja u vjeroučiteljskom radu, te pravima i dužnostima s kojima svaki vjeroučitelj treba biti upoznat u svom, osobito početničkom, radu. Predstavila je djelovanje Ureda za vjeronauk u školi i njegove djelatnice pa je riječ prepustila višoj savjetnici u Agenciji za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordani Barudžija

Viša savjetnica mr. sc. Gordana Barudžija govorila je o katoličkom vjeronauku u odgojno-obrazovnom sustavu te je vjeroučitelje upoznala sa stručnim usavršavanjima i uputila ih na praćenje web-stranica važnih za snalaženje u radu u školi. Savjetnica u Uredu za vjeronauk u školi, gđa Ivanka Petrović, govorila je o motivaciji za rad, kao i o kompetencijama koje se od vjeroučitelja očekuju. Uvela je u planiranje nastave te razvijanje i unaprjeđivanje osobnog i profesionalnog integriteta vjeroučitelja u želji da početak, a prema tome i nastavak profesionalnog života svima bude na radost i obogaćenje.

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Ne koristi krivo stečeno blago, dok pravednost izbavlja od smrti. 

Mudre izreke 10,… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.