Sveta Lucija u Turopolju

Izložba učeničkih radova OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice

 

U POU Velika Gorica 12. prosinca u 18 sati otvorena je izložba učeničkih radova OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice pod nazivom Sveta Lucija u Turopolju. Učenici su se predstavili crtežima, radovima otisnutima na drvu te fotografijama svete Lucije i drvenoga graditeljstva Turopolja. Idejna je začetnica izložbe vjeroučiteljica Marija Patrlj, a u realizaciji ideje pomogle su joj profesorice Marija Lovrić, Irena Gimpelj Gal te učiteljica Ksenija Petrlin Jurić.

Sveta je Lucija zaštitnica Turopolja od kraja 16. stoljeća, a na njezin blagdan, 13. prosinca, Velika Gorica slavi svoj dan. Cilj izložbe bio je zahvaliti svetoj Luciji što čuva Turopolje te potaknuti njezino štovanje u današnjem vremenu, stoga su otisnute i sličice s Lucijinim likom viđene dječjim očima, a na poleđini je otisnuta molitva svetoj Luciji.

Kako je Lucija u narodu poznata kao svetica koja dariva djecu, tako su i djeca posjetitelje na otvorenju izložbe darivala upravo tim sličicama. Ovim su događajem učenici ujedno i svojoj školi čestitali 35. rođendan, a gradu Dan grada. Izložba je otvorena do 19. prosinca 2018.

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Uvijek ćeš se radovati navečer ako korisno iskoristiš dan. 

Toma Kempenac

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.